Канада подржала Шмита за високог представика БиХ

Канадски министар спољних послова Марц Гарнеау упутио је писмо Институту за истраживање геноцида (ИГЦ) Канада, у којем је изразио подршку своје земље Цхристиану Сцхмидту за позицију високог представника у БиХ.

Босна и Херцеговина 24.04.2021 | 15:39
Канада подржала Шмита за високог представика БиХ

У наставку прочитајте писмо које је министар Гарнеау насловио на предсједника ИГЦ-а Емира Рамића:

"Кабинет премијера Јустина Трудеауа ми је прослиједио вашу преписку од 5. јануара 2021. године, у вези с будућности Канцеларије високог представника (ОХР) и потенцијалном замјеном високог представника Валентина Инцка. Опростите што касним са одговором.

Канада је поносна што је члан Управног одбора Савјета за провођење мира и чврсто подржава рад истог.

У потпуности се слажем да је избор новог високог представника важно питање које треба пажљиво размотрити. Високи представник Инцко је изврсно обављао ову позицују дуги низ година, али сигнализовао је своју жељу да одступи од исте. Одржано је неколико разговора између чланова Управног одбора како би се увјерили да су сви фактори узети у обзир и да се може постићи консензус.

Канада је посвећена стабилности Босне и Херцеговине и увјерена је у неопходност сарадње са савезницима и партнерима за додатни мир и стабилност у региону. Из тог разлога, драго нам је што можемо да потврдимо нашу подршку кандидату Кристиану Шмиту, којег је Њемачка предложила за ОХР.

Приоритет Канаде за Босну и Херцеговину је подстицање њеног развоја у мирну, економски одрживу, мултиетничку демократију. Рад ОХР-а је од суштинског значаја за постизање овог циља."

(Вијести.ба)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Ниx

24.04.2021 14:10

Ста брига Канаду за БиХ ? Реално , не знају на мапи гдје смо

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

24.04.2021 16:10

Ви сте у праву . Мозда ни на карти незна дје се налази , Глупости ???

Name

ре

24.04.2021 15:17

Чуј,ОХР,суштински?Па када мисле,да смоза ЕУ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

24.04.2021 18:33

када се одради посао потребан за улазак у еу.

Name

Дејан

24.04.2021 15:23

Ста има везе сто је Канада ксд није додик,бице како сеф одлуци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са стране

24.04.2021 20:47

Џаба! Неће Руси... Инцку ће да истекне мандат, нови неће бити изабран и на жалост оних који се куну у Босну а желе јој колонијалног управника та имбецилна институција ће полако губити на значају. Иначе, баш та кретенска институција говори о свој апсурдности БиХ. Зар није ненормално да у некој држави, било каквој, постоје људи који де залажу да неки трећеразредни ћата буде изнад њених институција?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Руси неце?

25.04.2021 02:29

Ко пита Русе? Ко су Руси? Руси су нико и ниста! Пијани идиоти! И нека је БиХ протекторат. Боље него да нам Власи и устасе опет приреде геноцид!