Нова пракса: Мирно спавајте нећемо вас процесуирати

Ни о предмету Икона у којем је Милорад Додик, како сазнасмо од њега свједок, из Тужилаштва не желе одговорити. Случај који је својеврсни дипломатски скандал у којем су три државе Руска Федерација, Украјина и БиХ за Тужилаштво БиХ нема никакав приоритет иако је углед БиХ итекако нарушен. 

Босна и Херцеговина 23.04.2021 | 19:56
Нова пракса: Мирно спавајте нећемо вас процесуирати

Тужилаштво БиХ има необичну праксу игнорисања званичних медијских упита о одређеним предметима који су отворени у том тужилаштву и уопште не одговара на њих без обзира колико пута их питате. 

Новинска агенција Патриа у више је наврата слала упите око истраге у вези дипломе првог човјека ОБА-е Османа Мехмедагића коју је стекао на АУ у БиХ. Иако смо питања прецизирали у вези АУ у БиХ о којем три тужилаштва имају формиране предмете (Тужилаштво БиХ, Тужилаштво КС и Тужилаштво ТК) једино из Тужилаштва БиХ не одговарају на упите у којој је фази истрага или провјере.

Познато је да АУ у БиХ зауставио све своје активности, да су студенти поднијели кривичне пријаве о незаконитостима и уцјенама предсједника АУ у БиХ Дениса Прцића. Иако је испливало пуно детаља и незаконитих радњи у вези дјеловања овог универзитета у Кантону Сарајево гдје није имало дозволу за рад, Тужилаштво БиХ очито не сматра да би требало било шта подијелити с јавности.

Исто тако Тужилаштво БиХ не одговара ни на упите о дипломама директора и руководилаца полицијских агенција, с обзиром да постоје информације да су стечене на неким фантомским факултетима и универзитетима у и ван БиХ. Тужилаштво БиХ није жељело одговорити да ли је вршило провјере диплома челника полицијских агенција, да ли је запримило пријаве за неке од полицијских службеника СИПА-е, Граничне полиције БиХ, ОСА-е.

Ни о предмету Икона у којем је Милорад Додик, како сазнасмо од њега свједок, из Тужилаштва не желе одговорити. Случај који је својеврсни дипломатски скандал у којем су три државе Руска Федерација, Украјина и БиХ за Тужилаштво БиХ нема никакав приоритет иако је углед БиХ итекако нарушен. 

О одређеним случајевима, из Тужилаштва БиХ цуре информације за пробране медије што је врло забрињавајуће и уноси додатно неповјерење према тој правосудној институцији.

То показује да и главна тужитељица Гордана Тадић бира случајеве које ће медијски експонирати, док друге крије или прикрива свој нерад и тужилаца Тужилаштва БиХ.

Тужилаштво БиХ у појединим случајевима постало је полигон за обрачуне са појединцима, док у држави цвјета корупција, организовани криминал, проводи се антиуставно дјеловање, шири расна, национална и вјерска мржња и то све чешће у јавном простору. За Тадић су приоритетни предмети када се њој пријети или објављују монтиране фотографије, али не и када се 2 милиона људи потиче на рат, сукобе и мржњу.

Зато ме не изненађује чињеница да не одговарају на упите да ли ће по службеној дужности саслушати Милорада Додика који позива на 'мирни разлаз'.

Из Тужилаштва БиХ о томе нема отворених предмета чиме свим актерима шаље поруку: "Мирно спавајте, нећемо вас процесуирати".

(Патриа)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Мирела БЛ

23.04.2021 18:16

Судови и тузиластва у БиХ су легло криминала. Зато се наси политицки лидери и понасају неодговорно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.04.2021 19:24

А још на то све задужују нас и тако опстају на власти.

Name

24.04.2021 05:34

Па на основу чега да тузиластва покрене истрагу о Икони.Интерпол одбио случај све по закону,у Украјини не тразе ту Икону,докле новинарство иде,па о њој нико висе и не прица. Је едно питање како амбасадор мозе знати на би основу ТВ приказа колико Икона вреди,ако сте пратили друге портале дотивном амбасадору је највећи историчар Кијева предлагао да не се извине.

Name

Задес

24.04.2021 12:36

Није бас тако - видјецете када Лепир и Врецо поново загрију столице!

Name

Раденко11

23.04.2021 18:56

Криминалци сједе у тузиластвима и од њих ниста добро доци неце;једино рјесење је помести их све заједно!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коле

23.04.2021 19:36

Наравно да игнорисе кад су све саме неистине

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ипе

23.04.2021 19:59

Ма државно тузилаштво и истражне агенције заобилазе РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

ха ха,

24.04.2021 08:49

Несто му се Лисац из херцеговине цовиц усутио,док додика прогањају он глуми демократу еуропејца.Јасно је да је папир који је јанса предао у брисел идеја цовицева преко додика србије па хрватске до јансе.Али ето на њихову залост заврси у канти за смеце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стево

24.04.2021 09:25

Тегелтија тужилац а криминалац. Сада савјетник Додик.Тако је то код нас

ОДГОВОРИТЕ
Name

оо7

24.04.2021 09:37

Прво:Да ли је Украјина поднела захтев за врачање"украдене"иконе?Друго:Дали се спорн Икона налази на листи отуђених реликвија интерполове листе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Покренуће.

24.04.2021 11:00

Чему журба? Нису они талибани православни као Руси и Срби. Икона је на сигурном. Украјина се бори против талибанског руског режима на истоку. Имају преча посла од православља И религије.

Name

БЛ

24.04.2021 22:52

Цовек је дебил,направио медјународни скандал а коментарисе бубицу сто је овај заборавио. Икону треба под хитно у медије вратити не престајати прицати о томе да се не заборави.

ОДГОВОРИТЕ