Стош побједник друге етапе трке "Београд-Бањалука"

Караван 15. Бициклистичке трке „Београд-Бањалука" у поподневним часовима стигао је у Бијељину са Пољаком Патриком Стосом из тима „Востер АТС" на челу, док је Нијемац Јустин Волф из екипе „Бајк ејд" (Бике Аид) задржао вођство у укупном пласману.

Република Српска 23.04.2021 | 18:45
Стош побједник друге етапе трке "Београд-Бањалука"

Етапа до Бијељине је вожена од Обреновца, без заустављања на граничним прелазима, а сутрадан ће бициклисти возити брдску етапу од Бијељине до Власенице.

Жуту мајицу за најбољи пласман у досадашњем дијелу трке уручио је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић који је оцијенио да је овај спортски догађај из године у годину све боље организован.

- Велико нам је задовољство да у Бијељини угостимо бројне тимове из цијелог свијета и што смо истовремено домаћини циља једне и старта друге етапе. Зато Градска управа чини све да што више допринесе организацији ове Трке. Овај спортски догађај се одвија на потезу од Београда до Бањалуке и још је један допринос учвршћењу специјалних и паралелних веза између Србије и Српске – оцијенио је градоначелник Петровић.

И предсједник Бициклистичког савеза Босне и Херцеговине Тони Зорић је истакао да је Трка одлично организована, поготово имајући у виду да се одвија у ванредним околностима изазваним епидемијом вируса корона, а директор Трке Владимир Куваља је подсјетио на допринос спорта брисању граница, за шта је ово такмичење одличан примјер.

На петнаестом издању Бициклистичке трке „Београд-Бањалука" учествује 175 такмичара из 35 држава, вози се у четири етапе, а циљ је у Бањалуци 25. априла.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар