Stoš pobjednik druge etape trke "Beograd-Banjaluka"

Karavan 15. Biciklističke trke „Beograd-Banjaluka" u popodnevnim časovima stigao je u Bijeljinu sa Poljakom Patrikom Stosom iz tima „Voster ATS" na čelu, dok je Nijemac Justin Volf iz ekipe „Bajk ejd" (Bike Aid) zadržao vođstvo u ukupnom plasmanu.

Republika Srpska 23.04.2021 | 18:45
Stoš pobjednik druge etape trke "Beograd-Banjaluka"

Etapa do Bijeljine je vožena od Obrenovca, bez zaustavljanja na graničnim prelazima, a sutradan će biciklisti voziti brdsku etapu od Bijeljine do Vlasenice.

Žutu majicu za najbolji plasman u dosadašnjem dijelu trke uručio je gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović koji je ocijenio da je ovaj sportski događaj iz godine u godinu sve bolje organizovan.

- Veliko nam je zadovoljstvo da u Bijeljini ugostimo brojne timove iz cijelog svijeta i što smo istovremeno domaćini cilja jedne i starta druge etape. Zato Gradska uprava čini sve da što više doprinese organizaciji ove Trke. Ovaj sportski događaj se odvija na potezu od Beograda do Banjaluke i još je jedan doprinos učvršćenju specijalnih i paralelnih veza između Srbije i Srpske – ocijenio je gradonačelnik Petrović.

I predsjednik Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine Toni Zorić je istakao da je Trka odlično organizovana, pogotovo imajući u vidu da se odvija u vanrednim okolnostima izazvanim epidemijom virusa korona, a direktor Trke Vladimir Kuvalja je podsjetio na doprinos sporta brisanju granica, za šta je ovo takmičenje odličan primjer.

Na petnaestom izdanju Biciklističke trke „Beograd-Banjaluka" učestvuje 175 takmičara iz 35 država, vozi se u četiri etape, a cilj je u Banjaluci 25. aprila.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar