Новак бољи од Кецмановића за полуфинале

Новак Ђоковић је изборио пласман у полуфинале Србија опена.

Тенис 23.04.2021 | 16:24
Новак бољи од Кецмановића за полуфинале

У још једном српском дуелу на овом туриниру, Новак је био бољи од Миомира Кецмановића, 6:1, 6:3 у њиховом првом међусобном окршају.

Новак се тако пласирао у своје треће полуфинале у каријери на Србија опену.

Био је то сусрет двојице тенисера рођених у Београду, али је Новак, 12 година старији од Миомира од почетка до краја диктирао како ће се играти.

Вероватно је и трема учинила своје код Кецмановића, који није успео да се откочи на старту меча, па је Новак без већих проблема "клизио" кроз сет и меч.

Најбољи рекет света је већ у другом гему стигао до брејка, повео је са 3:0.

Кецмановић је у петом гему имао шансу да врати брејк, имао је је 0:30 и 30:40, али је Новак одолео, добро одсервирао и повео са 4:1.

Потом је начинио нови брејк, повео са 5:1, да би Миомир у том прилично дугом и неизвесном седмом гему опет успео да дође до две брејк шансе, али не и да продужи сет, па је после пола сата игре Новак искористио пету сет лопту за 6:1.

Одмах је Ђоковић направио брејк и у другом сету, потом повео са 2:0 и већ тада је било евидентно да је пред младим тенисером са друге стране мреже, планина од задатка.

Успео је Миомир да опусти руку, заигра боље и Новак је морао да се труди далеко више него на почетку меча.

Ипак, у седмом гему, Ђоковић је успео да искористи четврту брејк лопту за 5:2, али када је први пут сервирао за победу, Кецмановић је успео да узврати брејком и смањи на 5:3.

Ипак, Новак је начинио рибрејк и тако завршио меч.

Новака у полуфиналу чека бољи из сусрета Аслан Карацев - Ђанлука Магер.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар