Novak bolji od Kecmanovića za polufinale

Novak Đoković je izborio plasman u polufinale Srbija opena.

Tenis 23.04.2021 | 16:24
Novak bolji od Kecmanovića za polufinale

U još jednom srpskom duelu na ovom turiniru, Novak je bio bolji od Miomira Kecmanovića, 6:1, 6:3 u njihovom prvom međusobnom okršaju.

Novak se tako plasirao u svoje treće polufinale u karijeri na Srbija openu.

Bio je to susret dvojice tenisera rođenih u Beogradu, ali je Novak, 12 godina stariji od Miomira od početka do kraja diktirao kako će se igrati.

Verovatno je i trema učinila svoje kod Kecmanovića, koji nije uspeo da se otkoči na startu meča, pa je Novak bez većih problema "klizio" kroz set i meč.

Najbolji reket sveta je već u drugom gemu stigao do brejka, poveo je sa 3:0.

Kecmanović je u petom gemu imao šansu da vrati brejk, imao je je 0:30 i 30:40, ali je Novak odoleo, dobro odservirao i poveo sa 4:1.

Potom je načinio novi brejk, poveo sa 5:1, da bi Miomir u tom prilično dugom i neizvesnom sedmom gemu opet uspeo da dođe do dve brejk šanse, ali ne i da produži set, pa je posle pola sata igre Novak iskoristio petu set loptu za 6:1.

Odmah je Đoković napravio brejk i u drugom setu, potom poveo sa 2:0 i već tada je bilo evidentno da je pred mladim teniserom sa druge strane mreže, planina od zadatka.

Uspeo je Miomir da opusti ruku, zaigra bolje i Novak je morao da se trudi daleko više nego na početku meča.

Ipak, u sedmom gemu, Đoković je uspeo da iskoristi četvrtu brejk loptu za 5:2, ali kada je prvi put servirao za pobedu, Kecmanović je uspeo da uzvrati brejkom i smanji na 5:3.

Ipak, Novak je načinio ribrejk i tako završio meč.

Novaka u polufinalu čeka bolji iz susreta Aslan Karacev - Đanluka Mager.

(B92)

Komentari / 0

Ostavite komentar