Ништа им није свето: Крше законе због нечијих интереса

Одбијајући приједлоге градоначелника Бијељине Љубише Петровића и то тако што је подржала кандидате Комисије за избор и именовање за начелнике одјељења, скупштинска већина, предвођена СНСД-ом је поново грубо прекршила законе због чега су поново покренути судски процеси...

Република Српска 23.04.2021 | 13:47
Ништа им није свето: Крше законе због нечијих интереса

Када је прошле године СНСД преузео скупштинску већину у Скупштини Града Бијељина, коју има и данас у виду коалиције "Договор за Бијељину", неосновано су разрјешени начелници одјељења Градске управе Бијељине као и предсједник градске скупштине и замјеник градоначелника.

Они су разрјешени са образложењем да немају повјерење нове скупштинске већине и именовани су нови службеници Града и Градске управе. 

Ово подсјећа Градски одбор ПДП из Бијељине, одосно њихов правни тим.

Они даље подсјећају да су, незадовољни таквом одлуком, смјењени службеници, који су покренули спорове против таквих одлука успјели у поступцима пред судом и да им је због незаконитих смјена из градске касе исплаћено више стотина хиљада марака у виду плата, доприноса и осталих накнада.

Наглашавају да и садашња скупштинска већина у скупштини града Бијељина наставила да крши законе, иако су сви одборници положили заклетву да ће поштовати законске прописе.

Одбијајући приједлоге градоначелника Бијељине Љубише Петровића и то тако што је подржала кандидате Комисије за избор и именовање за начелнике одјељења, скупштинска већина, предвођена СНСД-ом је, како стоји у саопштењу, поново грубо прекршила законе због чега су поново покренути процеси за поништавање таквих аката Скупштине града Бијељина.

- Сада је поново на потезу суд - наводе из Градског одбора ПДП-а и додају да се чека судска одлука о незаконитом именовању начелника одјељења градске управе у Бијељини.

(БН) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

борац

23.04.2021 12:42

Бајини Рохани су против народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДНС Бијељина

23.04.2021 13:10

Када ће Тужилаштво покренути истрагу против одборника,који својим одлукама праве милионске штете Буџету Града доносећи противправне одлуке. Зашто Градска управа не покрене судски спор против одборника,па нека они намире судске пресуде из свога џепа...не би више по инерцији дизали руку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

23.04.2021 13:20

Снсд ниста није свето

ОДГОВОРИТЕ
Name

оо7

23.04.2021 13:31

Од када мањина диктира већини.Зашто су избори,већ да се дође до столица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко

23.04.2021 16:07

Уручује отказ дјетету погинлуног борца? Багро једна белосвјетска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Т37764531

24.04.2021 05:54

У овој држави закон постоји само за сиротињу, то је опште познато

ОДГОВОРИТЕ