Ništa im nije sveto: Krše zakone zbog nečijih interesa

Odbijajući prijedloge gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića i to tako što je podržala kandidate Komisije za izbor i imenovanje za načelnike odjeljenja, skupštinska većina, predvođena SNSD-om je ponovo grubo prekršila zakone zbog čega su ponovo pokrenuti sudski procesi...

Republika Srpska 23.04.2021 | 13:47
Ništa im nije sveto: Krše zakone zbog nečijih interesa

Kada je prošle godine SNSD preuzeo skupštinsku većinu u Skupštini Grada Bijeljina, koju ima i danas u vidu koalicije "Dogovor za Bijeljinu", neosnovano su razrješeni načelnici odjeljenja Gradske uprave Bijeljine kao i predsjednik gradske skupštine i zamjenik gradonačelnika.

Oni su razrješeni sa obrazloženjem da nemaju povjerenje nove skupštinske većine i imenovani su novi službenici Grada i Gradske uprave. 

Ovo podsjeća Gradski odbor PDP iz Bijeljine, odosno njihov pravni tim.

Oni dalje podsjećaju da su, nezadovoljni takvom odlukom, smjenjeni službenici, koji su pokrenuli sporove protiv takvih odluka uspjeli u postupcima pred sudom i da im je zbog nezakonitih smjena iz gradske kase isplaćeno više stotina hiljada maraka u vidu plata, doprinosa i ostalih naknada.

Naglašavaju da i sadašnja skupštinska većina u skupštini grada Bijeljina nastavila da krši zakone, iako su svi odbornici položili zakletvu da će poštovati zakonske propise.

Odbijajući prijedloge gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića i to tako što je podržala kandidate Komisije za izbor i imenovanje za načelnike odjeljenja, skupštinska većina, predvođena SNSD-om je, kako stoji u saopštenju, ponovo grubo prekršila zakone zbog čega su ponovo pokrenuti procesi za poništavanje takvih akata Skupštine grada Bijeljina.

- Sada je ponovo na potezu sud - navode iz Gradskog odbora PDP-a i dodaju da se čeka sudska odluka o nezakonitom imenovanju načelnika odjeljenja gradske uprave u Bijeljini.

(BN) 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

borac

23.04.2021 12:42

Bajini Rohani su protiv naroda.

ODGOVORITE
Name

DNS Bijeljina

23.04.2021 13:10

Kada će Tužilaštvo pokrenuti istragu protiv odbornika,koji svojim odlukama prave milionske štete Budžetu Grada donoseći protivpravne odluke. Zašto Gradska uprava ne pokrene sudski spor protiv odbornika,pa neka oni namire sudske presude iz svoga džepa...ne bi više po inerciji dizali ruku.

ODGOVORITE
Name

Sarajlija

23.04.2021 13:20

Snsd nista nije sveto

ODGOVORITE
Name

oo7

23.04.2021 13:31

Od kada manjina diktira većini.Zašto su izbori,već da se dođe do stolica.

ODGOVORITE
Name

Ko

23.04.2021 16:07

Uručuje otkaz djetetu poginlunog borca? Bagro jedna belosvjetska.

ODGOVORITE
Name

T37764531

24.04.2021 05:54

U ovoj državi zakon postoji samo za sirotinju, to je opšte poznato

ODGOVORITE