Општина Брод ће помоћи дјеци умрле Биљане Кокић

Општина Брод ће покренути акцију за хитно рјешавање стамбеног питања за десеторо дјеце недавно преминуле Биљане Кокић, казао је начелник општине Брод Зоран Видић.

Република Српска 23.04.2021 | 12:22
Општина Брод ће помоћи дјеци умрле Биљане Кокић

„Ово је велика трагедија за општину Брод! Одговорност нас из локалне управе је да обезбиједимо дјеци пристојне услове за живот. Дјеца су изразила жељу да остану на окупу и с тим у вези смо одлучили да хитно приступимо рјешавању њиховог стамбеног питања путен ове акције", рекао је Видић.

Предсједник Скупштине општине Брод Александар Крушкоњић каже да ће општина формирати рачун за помоћ дјеци Биљане Кокић.

„Десеторо дјеце која су остала иза ње немају адекватан стамбени простор за живот. Ми смо као локална заједница жељели да се тај проблем на један институционалан начин ријеши,  односно да то буде под покровитељством општине која даје сигурност самој акцији“, навео је Крушкоњић.

Десеторо деце, узраста од четири до 17 година остало је без мајке, која је преминула од злоћудног карцинома.

Кокићи у Броду живе као подстанари. Десеторо браће и сестара узраста забавишта, основне и средње школе, одрастали су под храбрим мајчиним скутима, чија је жеља била да сви живе под једним кровом и буду васпитани као добри људи.

(БН)  

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Подстанари

23.04.2021 10:36

Док пред носом пљацкају милијарде! Старо срановниство и демографска политика криминалне секте!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мецава

23.04.2021 10:55

Стварно овој породици треба под хитно помоци . Требају зиро рацун да објаве за помпц ја мислим многи цесе одазвати помпци .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.04.2021 12:14

Нај већа помоћ ће им бити кров над главом и да се сви добро школују, обавезно да имају мало озбиљнији надзор, да не скрену странпутицом.

Name

Мерц

23.04.2021 11:12

Требамо сви помоћи......отворите број...завршићемо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будућност

23.04.2021 11:55

Овдје поред људи добре воље и хуманиста своју снагу треба да првенствено покажу општинске и РЕПУБЛИЧКЕ институције. За скромни буџет предсјетнице од 10 так милиона једна кућа је симболичан износ, а помоћ дјеци ОГРОМНА. Зато предлажем нашем начелнику општине г-дину Видићу да прва адреса буду републичке институције, предсједница, општина па потом хумани људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Весна

23.04.2021 14:17

Зао ми је те јадне дјеце,уопсте нетреба зиро рацун,треба да стоји дрзава иза таквих проблема И да се то одма ријесава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

љубомир

24.04.2021 14:57

весна и то је тацно кад видис додика онда знас кад це добити помоц