Opština Brod će pomoći djeci umrle Biljane Kokić

Opština Brod će pokrenuti akciju za hitno rješavanje stambenog pitanja za desetoro djece nedavno preminule Biljane Кokić, kazao je načelnik opštine Brod Zoran Vidić.

Republika Srpska 23.04.2021 | 12:22
Opština Brod će pomoći djeci umrle Biljane Kokić

„Ovo je velika tragedija za opštinu Brod! Odgovornost nas iz lokalne uprave je da obezbijedimo djeci pristojne uslove za život. Djeca su izrazila želju da ostanu na okupu i s tim u vezi smo odlučili da hitno pristupimo rješavanju njihovog stambenog pitanja puten ove akcije", rekao je Vidić.

Predsjednik Skupštine opštine Brod Aleksandar Кruškonjić kaže da će opština formirati račun za pomoć djeci Biljane Кokić.

„Desetoro djece koja su ostala iza nje nemaju adekvatan stambeni prostor za život. Mi smo kao lokalna zajednica željeli da se taj problem na jedan institucionalan način riješi,  odnosno da to bude pod pokroviteljstvom opštine koja daje sigurnost samoj akciji“, naveo je Кruškonjić.

Desetoro dece, uzrasta od četiri do 17 godina ostalo je bez majke, koja je preminula od zloćudnog karcinoma.

Kokići u Brodu žive kao podstanari. Desetoro braće i sestara uzrasta zabavišta, osnovne i srednje škole, odrastali su pod hrabrim majčinim skutima, čija je želja bila da svi žive pod jednim krovom i budu vaspitani kao dobri ljudi.

(BN)  

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Podstanari

23.04.2021 10:36

Dok pred nosom pljackaju milijarde! Staro sranovnistvo i demografska politika kriminalne sekte!

ODGOVORITE
Name

Mecava

23.04.2021 10:55

Stvarno ovoj porodici treba pod hitno pomoci . Trebaju ziro racun da objave za pompc ja mislim mnogi cese odazvati pompci .

ODGOVORITE
Name

Re

23.04.2021 12:14

Naj veća pomoć će im biti krov nad glavom i da se svi dobro školuju, obavezno da imaju malo ozbiljniji nadzor, da ne skrenu stranputicom.

Name

Merc

23.04.2021 11:12

Trebamo svi pomoći......otvorite broj...završićemo

ODGOVORITE
Name

Budućnost

23.04.2021 11:55

Ovdje pored ljudi dobre volje i humanista svoju snagu treba da prvenstveno pokažu opštinske i REPUBLIČKE institucije. Za skromni budžet predsjetnice od 10 tak miliona jedna kuća je simboličan iznos, a pomoć djeci OGROMNA. Zato predlažem našem načelniku opštine g-dinu Vidiću da prva adresa budu republičke institucije, predsjednica, opština pa potom humani ljudi.

ODGOVORITE
Name

Vesna

23.04.2021 14:17

Zao mi je te jadne djece,uopste netreba ziro racun,treba da stoji drzava iza takvih problema I da se to odma rijesava.

ODGOVORITE
Name

ljubomir

24.04.2021 14:57

vesna i to je tacno kad vidis dodika onda znas kad ce dobiti pomoc