Вучић са Масом о Косову и Метохији и стању у региону

- Предсједник Србије Александар Вучић изјавио да је посјета њемачког министра Хајка Маса потврда значаја односа са Њемачком. Србија жели мир, не рат.

Србија 23.04.2021 | 10:16
Вучић са Масом о Косову и Метохији и стању у региону

Вучић је рекао да је са Масом разговарао о свим важним темама и о ономе што за нас није увијек једноставна тема.

"О КиМ, ситуацији у регину. Њемачка је признала независно Косово, ми нисмо, Њемачка подржава дијалог у оквиру ЕУ. И Србија то подржава", рекао је Вучић.

"Спремни смо за наставак дијалога и приступићему конструктивно. Србија жели компромисно рјешење. Не желимо да одбијамо долазак до компромиса и рјешења, сматрамо да није рјешење замрзнути конфликт. Потребно нам је да са Албанцима градимо мир у наредних 100 година", рекао је предсједник Србије.

"Ми и Албанци бићемо највеће нације на Балкану у наредних 100 година", додао је он и поновио да је суштина српске политике мир.

Такође, додао је да ће Србија инсистирати на испуњавању потписаних обавеза, као и да је спремна да разговара. " Рекли смо да нећемо разговарати о рату, већ о сарадњи и миру. Снажна и економски јака и успјешна Србија, то је наш циљ", истакао је предсједник Србије.

Рекао је да је са њемачким министром разговарао и о ЕУ интеграцијама, а том приликом се посебно захвалио Масу због подршке коју Њемачка, на челу с канцеларком Ангелом Меркел, пружа Србији.

Мас је, с друге стране, рекао да је Њемачка свјесна да је питање Косова тешко питање за Србију али је напоменуо да ће постизање споразума имати економски значакј за Србију и њен пут ка ЕУ.

Такође, свака земља, истакао је Мас, одлучује којим темпом ће ићи ка ЕУ и зато нам је важно оно што нам је предсједник Србије рекао да Србија планира да уради по том питању.

(Б92) 

Коментари / 0

Оставите коментар