Погинуо припадник Војске Србије (21), откривен узрок

Припадник 63. падобранске бригаде О. Т. изгубио је живот данас око 16.30 часова приликом извођења падобранског скока.

Србија 21.04.2021 | 21:49
Погинуо припадник Војске Србије (21), откривен узрок

Надлежни органи налазе се на месту несреће, увиђај је у току.

Потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић упутили су телеграме саучешћа породици погинулог припадника 63. падобранске бригаде.

Како медији преносе, до несреће је дошло тако што се војнику наводно замрсио падобран.

Падобранац 63. падобранске бригаде О. Т. који је настрадао данас приликом извођења падобранског скока био је 2000. годиште и родом је из Врања.

Како Блиц незванично сазнаје, у Нишу је становао приватно а у падобранској бригади радио је од октобра прошле године. Незванично, данашњи скок био је дио редовне падобранске обуке и усавршавања припадника ове елитне војне јединице.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић упутила је телеграм саучешћа породици погинулог припадника 63. падобранске бригаде, који је изгубио живот.

Подсетимо, у септембру 2020. догодила се несрећа у рејону Брасине, код Малог Зворника у којој су при паду Мига 21 погинула оба пилота Војске Србије.

У тој несрећи код Малог Зворника погинули су пилот мајор Дејан Крсник који је био командир 4. авијацијског одељења 101. ловачко-авијацијске ескадриле.

Погинуо је и пилот капетан прве класе Звонко Васиљевић, био је помоћник команданта за обавештајно-извиђачке послове 101. ловачко-авијацијске ескадриле.

(Б92)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Људи драги

21.04.2021 20:46

па како их то обуцавају па гину тако олако ?‍♀️

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како

22.04.2021 05:37

Страсна је неодговорност у свим областима зивота и рада. Неорганизација, као и поврсан приступ уопсте, довели су народе на овим просторима до пропасти и нестајања. Туга за овако млад зивот, упропастен и прекинут неодговорносцу "одговорног" појединца, нека га андјели цувају,... велика је ово залост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дидијер

22.04.2021 10:31

Ово су све последице партократија које су окупирале Србију,БиХ, Хрватску, МК где на кљуцна места стављају партијске послушнике, улизице а незналице. Знање и стручност не играју више никакву улогу, све је унизено и обезвредјено. Зали боже изгубљених младих живота.

ОДГОВОРИТЕ