Poginuo pripadnik Vojske Srbije (21), otkriven uzrok

Pripadnik 63. padobranske brigade O. T. izgubio je život danas oko 16.30 časova prilikom izvođenja padobranskog skoka.

Srbija 21.04.2021 | 21:49
Poginuo pripadnik Vojske Srbije (21), otkriven uzrok

Nadležni organi nalaze se na mestu nesreće, uviđaj je u toku.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uputili su telegrame saučešća porodici poginulog pripadnika 63. padobranske brigade.

Kako mediji prenose, do nesreće je došlo tako što se vojniku navodno zamrsio padobran.

Padobranac 63. padobranske brigade O. T. koji je nastradao danas prilikom izvođenja padobranskog skoka bio je 2000. godište i rodom je iz Vranja.

Kako Blic nezvanično saznaje, u Nišu je stanovao privatno a u padobranskoj brigadi radio je od oktobra prošle godine. Nezvanično, današnji skok bio je dio redovne padobranske obuke i usavršavanja pripadnika ove elitne vojne jedinice.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić uputila je telegram saučešća porodici poginulog pripadnika 63. padobranske brigade, koji je izgubio život.

Podsetimo, u septembru 2020. dogodila se nesreća u rejonu Brasine, kod Malog Zvornika u kojoj su pri padu Miga 21 poginula oba pilota Vojske Srbije.

U toj nesreći kod Malog Zvornika poginuli su pilot major Dejan Krsnik koji je bio komandir 4. avijacijskog odeljenja 101. lovačko-avijacijske eskadrile.

Poginuo je i pilot kapetan prve klase Zvonko Vasiljević, bio je pomoćnik komandanta za obaveštajno-izviđačke poslove 101. lovačko-avijacijske eskadrile.

(B92)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ljudi dragi

21.04.2021 20:46

pa kako ih to obucavaju pa ginu tako olako ?‍♀️

ODGOVORITE
Name

Kako

22.04.2021 05:37

Strasna je neodgovornost u svim oblastima zivota i rada. Neorganizacija, kao i povrsan pristup uopste, doveli su narode na ovim prostorima do propasti i nestajanja. Tuga za ovako mlad zivot, upropasten i prekinut neodgovornoscu "odgovornog" pojedinca, neka ga andjeli cuvaju,... velika je ovo zalost.

ODGOVORITE
Name

Didijer

22.04.2021 10:31

Ovo su sve posledice partokratija koje su okupirale Srbiju,BiH, Hrvatsku, MK gde na kljucna mesta stavljaju partijske poslušnike, ulizice a neznalice. Znanje i stručnost ne igraju više nikakvu ulogu, sve je unizeno i obezvredjeno. Zali bože izgubljenih mladih života.

ODGOVORITE