Нешић добио одговор: Закључци су још на снази

Представници Републике Српске у институцијама БиХ никада нису информисали Народну скупштину Републике Српске о провођењу закључака у вези антидејтонског дјеловања Уставног суда БиХ, иако су то требали учинити још прије годину дана.

Република Српска 18.04.2021 | 10:16
Нешић добио одговор: Закључци су још на снази

То је наведено у одговору на посланичко питање Ненада Нешића који је предсједника НС Републике Српске Недељка Чубриловића питао да ли су још увијек на снази закључци НС Републике Српске са Десете посебне сједнице.

Наиме, 17.фебруара 2020.године, НС РС обавезала је представнике Републике Српске у институцијама БиХ да предложе Закон о Уставном суду БиХ и престанку мандата страних судија, те да обуставе доношење било каквих одлука у органима БиХ до усвајања Закона о престанку мандата страних судија и избору домаћих судија у Уставном суду БиХ и његовог ступања на снагу и до поништења спорне одлуке Уставног суда БиХ везано за пољопривредно земљиште Републике Српске.

НС Републике Српске затражила је да представници Републике Српске у заједничким органима БиХ обавијесте НС о провођењу ових закључака у року од 60 дана.

''Непоштовањем закључака, декларација, резолуција НС РС, не само да се поставља питање дигнитета законодавне власти, него и владавине демократских начела и владавине права, што угрожава саме уставне темеље Републике Српске. Ако највиши функционери РС не поштују акте које доносе, зашто би онда грађани поштовали било који закон?'', каже Ненад Нешић коментаришући одговор из НС Републике Српске. 

Нешић упозорава да оваква ситуација може довести до грађанске непослушности јер су угрожени темељи владавине права.

''Зашто би грађани поштовали законе, ако акте НС Републике Српске не поштују њихови доносиоци? Како би било да судови кажу, ето више нећемо судити по овим законима него по оним из доба Краљевине СХС? Овакво понашање доводи до потпуне правне несигурности и направило је анархију. Српску не угрожава ни Инцко, ни СДА, колико овакво понашање'', закључује Нешић.

(БН)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

"народна" скупстина

18.04.2021 08:56

Хехе, спрдацина на x нивоа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Завејани у Времену?

19.04.2021 05:47

Сједница је била посебна. Закљуцци по хитном поступку.. Војна вјезба за јацање демократског капацитет!

Name

Прт

18.04.2021 08:59

Цубрило излапио, не зна ни дје ни ста прица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нерко

18.04.2021 09:00

Несиц му заврнуо уси пар пута па се овај препао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Згуз

18.04.2021 09:01

Сва среца па имамо перспективне политицаре!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зугули

18.04.2021 10:59

Свака цаст па имамо политицаре мафијасе за гинисову књигу и криминалце какве није запамтила земаљска кугла.

Name

Уосталом

18.04.2021 09:01

Одлицно је сто је Несиц истрајан и сто је тразоио одговор, таман да се види каква је Вубриловиц незналица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

18.04.2021 09:04

Тако је Несицу. Црвена лоповска секта,ниједан закон не постује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

патриота

18.04.2021 09:32

Нешић доказао када је велики притисак да ови на власти морају попустити. Доказује колику народ има моћ, треба читати те поруке

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чекајући Комитет

18.04.2021 09:49

О закључцима и њиховој примјени не одлучује Скупштина него Централни комитет -

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

18.04.2021 11:51

Браво Несицу,свака ти цаст.Како их није стид,сами не постуну закљуцке које су они доњели.Јос само да заврнес уси овим своним ухљебима из ДНС који су на Локалу отисли у коалицију са Снсд-ом ради својим лицних интереса.Дјеца тајкуна која су плкацкала РС а сад забили ноз у ледја СДС и Пдп и воде политиму супротни руководству странке.Никад висе ти твоји папци неце добити насе гласове .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драго

18.04.2021 13:50

Да ли је могуце да у глави меморандума Народне скупстине Републике Српске,испод грба,пола текста је латиницно писмо "Народна Скупстина"а пола текста цирилицно "Републике Српске".Други ред је комплетан латиницни.Да ли се поткрала греска или је тако исправно?

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

18.04.2021 21:42

Они Несицу не постују ниста под милим Богом, ви само треба да се фокусирате на договор унутар опозиције и крене те у промјене јако вец од прољеца. Ови зиме доцекати не смеју, народе пропали смо ко Грцка задузице нас нецемо обавезе моци плацати народ су ту ситуацију вец довели. Врло брзо народ неце моци плацати ни струју ни воду,обавезе се гомилају свима они вребају кредите не гледају ни на камату ни на ниста, само да им се доцепати лове да прегрме до избора. Милорад је оцито изгубио компас види се то и у изјавама, човјек је све лудји, изјављује такве глупости да се смију његови чланови у СНСД-у. Толико су ниско пали да се баве локалом и градовима,будзетима по опстинама заврцу чесму, доводе нацелнике у шах мат ситуације,мјесто да гледају у приврједу,угоститељство и туризам како даље,набављају вакцине помогну сељаку,то су ствари коима се они требају бавити и Милорад месар и Жељка преводилац и Висковиц нејаки, на челу са паметњаковицем, сељом, Мркоњичким Тегелтијом, гробаром РС. главним кривцем лосе ситуације у дрзави.

ОДГОВОРИТЕ