Сјајно нам иде! Ако не вјерујеш налијепе ти етикету издајника!

Убеђују нас да нам одлично иде. Не верујемо, али климамо главом. Ако се ко осмели да властима каже да је увредљиво да се они који воде сиротињску државу возе у хеликоптерима и живе у луксузним вилама, промптно бива оптужен за увреду поносне републике, а на чело му налепе етикету издајника. “Коме ти, бре, сиротиња. Дај овамо још две виле, хеликоптер и авион приде”, размаше се власт у свом самољубљу.

Република Српска 18.04.2021 | 09:44
Сјајно нам иде! Ако не вјерујеш налијепе ти етикету издајника!

Пише: Миланка Ковачевић

Чули сте штос када беба наговара роду да је спусти у Норвешку или макар Немачку, а она је однесе у неки Калиновик или Крупу на Уни.

Попут бебе и ми се наивно надамо да ће нас запасти живот у некој нормалној земљи, али не бива то тако. Да бисте живели нормално, морате пристојнима бити окружени, а часне бирати да управљају јавним ресурсима.

И док бебе имају оправдање јер, просто, нису у стању да контролишу где ће их живот бацити, ми, такозвани грађани, тај изговор немамо јер бисмо по природи ствари, а сходно годинама, морали да знамо вештину управљања својим животима и сопственом државом.

Но, ми смо дозволили да нам државу узурпира шачица дрзника која нам говори да нисмо довољно добри ако их не подупиремо. Укратко, у свом науму они су савршено успешни, док смо ми као грађани потпуно подбацили.

Одавно се код нас не може десити да, као ове недеље у Ирану рецимо, парламент дигне оптужницу против председника што крши законе које је та скупштина донела.

Каква глупост, рекао би сваки просечан становник ове земље и објаснио да је улога сваке наше скупштине, од калиновачке до парламентарне, да у закон претворе оно што председнику одговара. Или оно што је већ урадио, па му треба да се легализује, чисто форма да се задовољи.

И то је овде свима потпуно прихватљива ствар. Ако се неко буни, мењаће се скупштина и чланови у њој док не буде по председниковој мери. Тако да је овде данас теже по мери председника (и многобројних моћника) скројити одело него скупштински сазив. Јербо је правог кројача у доба онлајн школовања тешко наћи, а посланика је лако купити. О одборницима да не причамо. Србија је ту светао пример који још нисмо достигли, али смо јој за петама.

Дишемо јој за врат и кад је борба против короне у питању. Носи се привреда са пандемијом као лав са пилетом, тврде наше власти. Током протекле седмице је било и оних дисонантних гласова који су указивали на то да наш јавни дуг рапидно расте и да ћемо морати све да продамо да сервисирамо кредите. Истакли су да сваки становник БиХ дугује 2,5 хиљаде КМ, РС дупло више од Федерације, али су власти разјарено дочекале та неверничка шапутања.

“Нико добронамеран не би могао да нам ману нађе. Ево, гинемо на послу да би вама било боље, а ви тако. Практично на својим леђима одржавамо привреду. Да није нас, били бисте у дужничком ропству. Срећа вам је што смо тако знани и умешни иначе нигде не бисте приспели”, поручују власти са свих нивоа слуђеном народу у земљи која је на почетку априла била прва у региону по броју умрлих са позитивним тестом на корону.

А вакцина имамо онолико колико испросимо. Срећа нам је, кажу, што су спремни за нас и да просе. Мало ће дати Србија, мало Малезија, послаће и Турска и Кина. "Није вакцина мало, него је вас много", сугерише власт којој је скоро жао што већ сви у иностранство нису отишли: "Какав би то рај био само да дознаке шаљу, а ми на миру да владамо" сањају ови умешни креатори живота на овим просторима.

А пара им никад доста. И док економисти истичу да бисмо, кад већ дижемо кредите, требало да их улажемо у инвестиције, власт као да гледа у нокте и каже: “Важи другари, ви треба да штедите. Видите ли да је све поскупило, од уља до поврћа?  Гледајте, стегните мало каиш. А ми одосмо у шопинг у Рим. Треба искористити то што је луксуз појефтинио, никад већа снижења нису била”.

Јасно је да брига власти просто исијава на сваком кораку. А посебно када је реч о људским правима у шта смо могли да се уверимо протекле недеље. Неупућени би рекли: “Матор човек, а лаже” на то што је Никола Шпирић рекао да је смена министра Лучића скинута са дневног реда јер је потребно још консултација, а никако због тога што је Игор Радојичић као истакнута страначка личност неприхватљив за СДА.

У овој пат позицији добитник је Милош Лучић који је стицајем чудесних околности, тако карактеристичних за ову земљу, и инсталиран у министарску фотељу. Охрабрио је он многог понављача да је само небо граница.

И тако, на једној страни и за малобројне, ова земља је чудеснни сан, а за већину чудовишна мора. Буђења још нема ни на помолу.

(Директ портал)

Коментари / 41

Оставите коментар
Name

Т38129100

18.04.2021 08:02

Ми можемо само лапрдати, можемо само да их мрзимо, кад се сви удружимо и кажемо доста, тек тад се могу неке промјене урадити, а овако ништа, остаје нам само лапрдање

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србац

18.04.2021 09:11

Није лапрдање критика власти кроз писану ријеч. У ствари, другог избора ни нема. Шта би ти урадио? Наравно са се требамо удружити сви који смо против овог накарадног система, али тренутно можемо само указивати на проблем и спремати се за нове изборе, али паметно. Са циљем побједе, а не осварења ситних страначких интереса.

Name

Ре Србац

18.04.2021 10:19

Јасно је да би на изборима могли све да промјенимо,али нећемо.Владајући већ годинама на једноставну фору добијају изборе.Напримају у странку бораније која машта да ће се обогатити или макар добити неко боље радно мјесто па их онда ставе на листе за одборнике или посланике,а онда они од врата до врата код фамилије,кумова,пријатеља и шта ће јадни људи као гласају за своје,а у ствари ти њихови у већини случајева и не прођу,али важно да је странка добила гласове па са компензационе листе стављају "провјерене" кадрове,а ова боранија чека следеће изборе па поново камчи гласове и тако у круг.Зато ко мисли да нешто промјени нек гласа по својој савјести

Name

Бајиних 40 енглеза

19.04.2021 04:08

Један нам се пензионисао јавите баји да их је само 39

Name

Бурке & Цурани

18.04.2021 08:12

Сви ми у РС (и позиција и опозиција) смо цурке које понављају диктате са Бурлетове Иконе.. То је насе Српство и Демократија, ха, ха..

ОДГОВОРИТЕ
Name

БГД

18.04.2021 08:14

Шта вриједи кад ће се и овако добар и истинито срочен текст прогласити издајом свевишњег нам српства и српских националних интетеса. Све више сам мишљења да као народ и не заслужујемо ништа боље. Онај ко није спреман да се бори за своју будућност и будућност своје дјеце треба да буде понижен и обесправљен. Видјели сте у Добоју борци спомију "неке Драшкове", што подразумјева да су они Додикови борци. А како им се велики вођа борио у рату сви добро знамо. Али ето, Додикови борци надвладаше Драшкове. Туга, јад и чемер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аа

18.04.2021 08:19

Лијеп и истинит текст. Али имате ли снаге да нешто промијените. Немате. Е то је проблем. Што би рекли ако вам је лијепо онда чутите. А народ ћути.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛАКТАШИ

18.04.2021 08:20

МИЛОКРАД ДОДИг (према утврђеном и доказаном порјеклу) ЈЕ КАО ХРВАТ НАЈВЕЋИ ИЗДАЈНИК И ПЉАЧКАШ СРПСКОГ НАРОДА СА ОБЕ СТРАНЕ ДРИНЕ... СВОЈОМ ПОЛИТИКОМ РАСЕЉАВАЊА СРПСКОГ НАРОДА НАПРАВИО ЈЕ ВЕЋИ ГЕНОЦИД НЕГО ЊЕГОВИ И ЖЕЉКИНИ ПРЕДЦИ У ЈАСЕНОВЦУ И ШИРЕ... БОГ СВЕ ГЛЕДА, А ГЛЕДА И ОВАЈ НАРОД ШТО СЈЕДИ КУЋИ И ШУТИ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Те Лактаси

18.04.2021 09:58

Само изаћи на улице..Избори ништа неће ријешити јер се на узборима краде

Name

Е

18.04.2021 10:04

Ако је Хрват не може бити издајник за српски род, уништитељ свакако да

Name

Риболовац

19.04.2021 03:38

Ја као ино пензионер и солидним примањем,сам се вратио овдје да овдје зивим и улазем паре,али сам се веома разоцарао у ово безвласце и тиранију у овој накарадној ,,дрзави,,у којој владају апсолутни свјетски прваци улоповлуцима и преварама свог народа.сва ова ситуациј ме доводи до тога,да продам имање и да заувијек напустим родну груду.велико,, хвала ,,овој секти на власти сто су ми то приустили..

Name

Урош

18.04.2021 08:21

Свака част све тако.Шта је са нашом омладином шта је паметним људима људи шта се дешава ово неће на добро.Власт са Додиком и његовим климоглавцима је максимално постала безобразна зло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЛЕКСАНДАР ЛАЈИЋ - СРБАЦ

18.04.2021 08:25

Није умјесно поређење са Ираном, јер су на предсједника тамо "ударили" екстремни исламисти. Човјек још колико - толико показује разума, као и некада "Ахмадинеџад", али не вриједи то, у држави у којој је "свештеник" на власти, а религија оно што је најбитније. А ово што се тиче "издајника", ако сам некоме толико битан, нека ме ставе на прво мјесто, када погледаш ко то спомиње, овдје то дође као част. Што се народ о томе толико узбуђује. Ако треба и свој потпис да ставим, код ових што формирају такву и такве сличне листе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубо

18.04.2021 08:25

Коментар је на мјесту али сви коментаришемо а они виде да то ништа не боли и раде и даље шта хоће. Чини ми се да немамо оних који ће покренути нешто да се багра растјера, част Драшку и Небојши али су само двојица јаких и неколико ликова уз њих. Ја немам идеју, ко има нека нас пробуди да се стане на пут авионима, хеликоптерима, лимузинама и дворцима. Хоћемо ли?

ОДГОВОРИТЕ
Name

44-СНСД

18.04.2021 08:28

Зивио Папакланд!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Види

18.04.2021 08:28

Сјајан текст.Браво

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ливерпоол

18.04.2021 08:29

Докле висе то кукање за власцу.докле цете се правдати како сте покрадени и како ови који гласају за ову власт су глупи и ниста не знају а како сте ви паметни и како треба да владају ови за које ви гласате Имате изборе .преставите народу тај нацин на који це те ви усрецит народ а не само понављат ови су лоси дајте нама да владамо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.04.2021 09:09

Имамо и бисерку. Која сто не мозе покрасти на изборима. Она купи папке од насег новца.

Name

ре ливерпоол

18.04.2021 09:19

кретену један није ствар кукања за власцу вец криминал и корупција..знаци само да се тога рјесимо зивјели би сви боље..због тако плитког и необразованог размисљања као твог и јесмо ту гдје јесмо..ако немас ста паметно да казес не лупетај глупости..сектас један провидни.."кукање за власцу"..мајмуне један

Name

Боркy

18.04.2021 11:05

Ако реално погледас Снсд влада са 20% гласова и то од ових као ти сто говори да Додик даје плате и пензије а не да су то постено зарадили. Проблем је у томе сто се он толико обогатио да једноставно купи онолико колико му треба. Други проблем је сто су код нас политицари огризли у корупцију па су подлозни уцјени или притиску. Ресење за ово су политицари попут Драска,Јелене,Вукана због тога сто нису огризли у корупцију па самим тим велики Баја нема највазнији механизам да их придобије или усутка. Засто се стално тразе нова и млада лица у политици,па бас зато сто јос нису искварени и сто их систем не мозе тако лако подредити себи. Не моземо ми оцекивати да неки Дјокиц,Стевандиц,Цавиц итд донесу промјене кад о њима имају пуне ормаре а не фиоке свакаквих афера.

Name

Да

18.04.2021 08:31

Филм "кото тамо пева",ма ко сиротиња "дај сада двије карте"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

18.04.2021 08:33

Браво. Буди се народе. Пет до дванаест је. Нема више неутралних.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрцо

18.04.2021 08:38

Какве то има везе. Битно је да "Вожд" обецао одцепљење републике Српске, а остало је небитно. Стрпице се народ, могу они то, а ваљда це и то одцепљење ускоро, ваљда за неких 1,2,5,10,20...100 година. Издрзаце то сиротиња, могу они то...е туго

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

18.04.2021 08:41

С ким је то Бисерка на слици?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Скептик

18.04.2021 10:07

Са Са њом Вулић.

Name

Оља

18.04.2021 08:43

То су ОНИ о себи. Не лазу, тацно је да ИМ сјајно иде. А народ? Какав народ, коме је он, вец дан послије избора, потребан? А и ста це им народ који само кука и коме стално несто фали. Напр. тај народ, не само сто трази посао, него би јос и плату да од ње мозе да зиви, хоце и боље лијецење па и јефтиније лијекове, а ево сад и вакцину. Није лако с таквим народом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зага

18.04.2021 08:45

Поред овако "БРИЗНЕ" власти, корона нам није ни потребна. Нестат цемо захваљујуци њима, а, боље и не заслузујемо, кад тако осамуцени и наивни тумарамо, а нигдје не стиземо. Јос се медјусобно сукобљавамо зног сљама и олоса који нас зиве сахрањује. Лијепо, да љепсе бити немозе. Остављамо потомству у аманет да нас проклињу вијековима, све са дебелим разлогом! Да имамо мозга не би исли у корист те незасите банде, а на стету родјене дјеце, унуцади и јос много будуцих потомака. Остављамо им патну никад видјену, срам нас било!!! Боље да нисмо ни зиви, мању би стету направили, ми, биједни, љигави црви! Стидим се сто припадам људском роду... Љута сам на постојање овог поквареног свијета и своје властито!!! Фуууујјјјјјјјј!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додик кад брани Српску

18.04.2021 08:53

Све је јасно на ста смо спали

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бронхи

18.04.2021 09:27

Све лијепо објашњено и написано, само грађанима не можеш појмити. Слабо размишљају, не читају они дуга штива, не пишу,па им говор им слаб. Има ту разних разлога, ваљда нису ни научили разговарати у породици, па тако ни у школи на часовима матерњег језика. Лектире пропустили, нема квалитетне дискусије да се може расправљати, а не мрзити саговорник због тога. Какав Нушић, Коћић, Ћопић, све им невиђено, задрто. Само цитате познатих или Богу милих ставе себи на профил, па им то дође исто у свакој прилици. И чим имаш другачије мишљење, а здрав разум налаже да говориш и о другачијем приступу од онога што нам је познато, одмах је то издаја сопствене вјере, народа и сл. Једноумље се заговара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

18.04.2021 09:44

Све написато познато ја лицно то знам,као појединац радим да се то промијени не само да се промијени власт него систем.Ја нецу успјети ма то и није вазно,али нецете успјети ни ви ако не покусате.Дрзите главу у пијеску ја нецу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Систем смрди

18.04.2021 10:38

На трулез, систем и све његове актере одстранити. Ту је лијек....

Name

Цонстантине

18.04.2021 09:52

Цонстантине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Каласњиков

18.04.2021 09:58

Болесно радно стабло. И перестројка. Од Уранијума нарасте сваста несто, за лека. Здраво је то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

18.04.2021 10:03

Ма мање ми знамо од беба оне бар знају сто су на свијет донијеле нама је и то испрало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дајте људи

18.04.2021 10:54

Да даднемо сви по 2.500КМ ако смо толико дузни па нека се поново задузују испоцетка..

Name

патриота

18.04.2021 10:06

Опозиција би дигла глас али народ је глуп и била би тртрана као издајник политицка марва смо ми.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота2

18.04.2021 11:41

Народ је искварен до џ. Свако се нада да украде нешто, да неког замоли за услугу и да се хвали како је нешто преко везе средио, дивимо се лоповима и кажемо успео је,лажемо све од реда и ко фол пљујемо власт а гласамо бас за њих. Полтронски и лицемјеран народ без морала и достојанства а убиједјен да је најпаметнији. Крајњи домет су нам добре Турске серије.

Name

Горан

18.04.2021 10:53

У нашој земљи никад није било благостања свака генерација је кукала на власт Свако је ковач своје среће узми судбину у своје руке

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како коме

18.04.2021 11:10

Нека их, нека се богате, нека обезбеде и десето колено.Пре или касније додје нецастиви по своје и узме све до десетог колена.Нисам завидан никоме,не зелим никоме зло, напротив. Као сто би рекао нас народ:"нека му буде како је ко заслузио" или "зарадио".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гацко

18.04.2021 11:56

Миланка,само настави да пишеш,објелодани све аномалије овог ненародног режима почевши од наше општине,термоелектране и преливода !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛОГИКА

18.04.2021 23:22

КАД НЕ БУДЕ ДОПРИНОСА ТАДА ЦЕ СЕ СТВАРИ МИЈЕЊАТИ НА БОЉЕ.

ОДГОВОРИТЕ