Лоши одговори на пандемију, вакцине, полицију...

На сједници Представничког дома заказаној за 28. април планирано је разматрање интерпелације посланика Предрага Којовића, Нермина Никшића, Аиде Баручије, Саше Магазиновића, Наде Младине, Зукана Хелеза, Мирјане Маринковић-Лепић и Дамира Арнаута.

Босна и Херцеговина 17.04.2021 | 13:00
Лоши одговори на пандемију, вакцине, полицију...

Овом интерпелацијом тражи се отварање расправе о раду Савјету министара БиХ с посебним освртом на дјеловање Савјета министра у период пандемије.

Расправило би се о неадекватним мјерама када је ријеч о заштити здравља становништва, неадекватно поступање и доношење економских мјера с циљем заштите привреде. На даље, говорило би се о не сналажењу приликом набавке вакцина, као и недостатку дипломатских дјеловања према другим државама с циљем осигурања адекватних количина вакцина.

Осим овога Савјету министара се замјера и неадекватан одговор на легитимне захтјеве полицијских службеника државних полицијских агенција у смислу побољшања њиховог радно-правног статуса.

Такође, у интерпелацији се наводи и неадекватна заштита граница БиХ када је у питању улазака мигранта у нашу земљу. 

Иначе, Савјет министара или било који његов члан дужан је дати одговор на интерпелацију поднесену у дому Парламента. Интерпелација се односи на стања у појединим областима из дјелокруга институција Босне и Херцеговине или активностима Савјета министара и било којег министарства на спровођењу утврђене политике. 

Одговоре на интерпелацију посланика упућене Савјету министара даје члан Савјета министара којег одреди Савјет министара, након што је Савјет министара на сједници утврдило одговор. 

Одговоре на интерпелацију посланика упућене министарствима даје адресирани министар након што је Савјет министара на сједници утврдило одговор. Одговор на интерпелацију даје се усмено.

(Патриа)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Пеђа

17.04.2021 14:40

Па какав одговор сте очекивали од овог савета дебила на челу са љигавцем Тегелтијом. Можете мислити ко води Бих. Одабрани из три странке чији шефови су највећи лопови у држави и онда се питате зашто је све овако лоше

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

18.04.2021 08:22

Не браним власт, да не буде неспоразума. Али треба прочитати Устав БИХ и видјети шта су надлежности Савјета министара БИХ. То није влада, владе су на нивоу ентитета. Оне су од Савјета министара могле тражити подршку у набавци вакцина. Влада РС је нешто урадила (не хвалим их још једном) а Влада ФБИХ је ограничена непотребном мржњом према Русији и Кини. Остаје нејасно зашто нису контактирали Фајзер... немојте да од Савјета министара правимо владу јер Влада БИХ не постоии. Ако то желите морате промијенити Устав а то је немогуће. Има много других разлога због којих треба тражити смјену Савјета министара не уништавајући уставна права Републике Српске.

Name

Босанац

17.04.2021 17:25

Ако сада не смјенимо ову багру , нећемо никад... црно нам се пише..

ОДГОВОРИТЕ