Loši odgovori na pandemiju, vakcine, policiju...

Na sjednici Predstavničkog doma zakazanoj za 28. april planirano je razmatranje interpelacije poslanika Predraga Kojovića, Nermina Nikšića, Aide Baručije, Saše Magazinovića, Nade Mladine, Zukana Heleza, Mirjane Marinković-Lepić i Damira Arnauta.

Bosna i Hercegovina 17.04.2021 | 13:00
Loši odgovori na pandemiju, vakcine, policiju...

Ovom interpelacijom traži se otvaranje rasprave o radu Savjetu ministara BiH s posebnim osvrtom na djelovanje Savjeta ministra u period pandemije.

Raspravilo bi se o neadekvatnim mjerama kada je riječ o zaštiti zdravlja stanovništva, neadekvatno postupanje i donošenje ekonomskih mjera s ciljem zaštite privrede. Na dalje, govorilo bi se o ne snalaženju prilikom nabavke vakcina, kao i nedostatku diplomatskih djelovanja prema drugim državama s ciljem osiguranja adekvatnih količina vakcina.

Osim ovoga Savjetu ministara se zamjera i neadekvatan odgovor na legitimne zahtjeve policijskih službenika državnih policijskih agencija u smislu poboljšanja njihovog radno-pravnog statusa.

Takođe, u interpelaciji se navodi i neadekvatna zaštita granica BiH kada je u pitanju ulazaka migranta u našu zemlju. 

Inače, Savjet ministara ili bilo koji njegov član dužan je dati odgovor na interpelaciju podnesenu u domu Parlamenta. Interpelacija se odnosi na stanja u pojedinim oblastima iz djelokruga institucija Bosne i Hercegovine ili aktivnostima Savjeta ministara i bilo kojeg ministarstva na sprovođenju utvrđene politike. 

Odgovore na interpelaciju poslanika upućene Savjetu ministara daje član Savjeta ministara kojeg odredi Savjet ministara, nakon što je Savjet ministara na sjednici utvrdilo odgovor. 

Odgovore na interpelaciju poslanika upućene ministarstvima daje adresirani ministar nakon što je Savjet ministara na sjednici utvrdilo odgovor. Odgovor na interpelaciju daje se usmeno.

(Patria)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Peđa

17.04.2021 14:40

Pa kakav odgovor ste očekivali od ovog saveta debila na čelu sa ljigavcem Tegeltijom. Možete misliti ko vodi Bih. Odabrani iz tri stranke čiji šefovi su najveći lopovi u državi i onda se pitate zašto je sve ovako loše

ODGOVORITE
Name

Đorđe

18.04.2021 08:22

Ne branim vlast, da ne bude nesporazuma. Ali treba pročitati Ustav BIH i vidjeti šta su nadležnosti Savjeta ministara BIH. To nije vlada, vlade su na nivou entiteta. One su od Savjeta ministara mogle tražiti podršku u nabavci vakcina. Vlada RS je nešto uradila (ne hvalim ih još jednom) a Vlada FBIH je ograničena nepotrebnom mržnjom prema Rusiji i Kini. Ostaje nejasno zašto nisu kontaktirali Fajzer... nemojte da od Savjeta ministara pravimo vladu jer Vlada BIH ne postoii. Ako to želite morate promijeniti Ustav a to je nemoguće. Ima mnogo drugih razloga zbog kojih treba tražiti smjenu Savjeta ministara ne uništavajući ustavna prava Republike Srpske.

Name

Bosanac

17.04.2021 17:25

Ako sada ne smjenimo ovu bagru , nećemo nikad... crno nam se piše..

ODGOVORITE