Ђорђевић преузима српски клуб након Виртуса!

Кошаркаши Виртуса су газили све пред собом у Еврокупу и били на путу да учешће у овом такмичењу заврше без пораза, а онда је тим Александра Ђорђевића после добијене прве, изгубио две везане утакмице од Уникса у полуфиналу и испао.

Спорт 17.04.2021 | 12:10
Ђорђевић преузима српски клуб након Виртуса!

То значи да, уколико се не догоди неко чудо, ни следеће сезоне неће играти у Евролиги, а с обзиром на апетите власника Масима Занетија, готово је извесно да ће неуспех условити одређене проемене.

Италијанска "Република" наводи да се за наредну сезону припремају велике измене у саставу, али и на клупи и да ће први на удару бити тренер Александар Ђорђевић, а "Српски телеграф" је сазнао како би бивши селектор могао да преузме КК Партизан!

Ђорђевић је ове сезоне већ једном отпуштен, али је брзо враћен на посао на захтев играча и наставио је са победама. Као главни кандидати да наследе српског стручњака помињу се два Италијана, тренер Венеције Валтер Де Рафаеле и кормилар Бриндизија Франческо Витучи. Клуб је желео да се његовим доласком домогне и елитног друштва, али им то није успело другу сезону заредом, први пут их је омела пандемија, а сад руски тим.

Поменути дневни лист пише како би то био потез којим би црно-бели показали озбиљне намере након катастрофалне сезоне, а у многоме би могао да утиче нови спортски директор клуба и велики Ђорђевићев пријатељ, Зоран Савић.

- Челници Партизана би волели да доведу Ђорђевића на крају сезоне и сматрају да би то био веома добар потез. Сале је легенда клуба и српске кошарке, тако да би њега поштовали и играчи и навијачи, рекао је за "Српски телеграф" извор близак клубу.

Осим Ђорђевића, према писањима поменутог листа и Стефан Марковић је на излазним вратима, док ће у Виртусу и за своју трећу годину уговора остати Милош Теоодосић. Искусни плејмејкер је МВП регуларне сезоне Еврокупа и најбољи играч тима, а из клуба осим промена најављују и напад на титулу.

Што се тиче играча сигурно је да би клуб осим Марковића требало да напусте Кајл Вимс, Џулијан Гембл, Ђампаоло Ричи и Винс Хантер, а ситуација око Авуду Абаса и Џоша Адамса је неизвесна.

(Блиц)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Јаффа

17.04.2021 10:15

Одлично, он као тренер не може даље од полуфинала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леотар

17.04.2021 12:18

Као играч десетка а тденер нула а можда се требо калит 10 гонина на овим просторима па онда даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предатор

17.04.2021 13:30

Додји ЛЕГЕНДО и врати ПАРТИЗАН на пут старе славе

ОДГОВОРИТЕ