Đorđević preuzima srpski klub nakon Virtusa!

Košarkaši Virtusa su gazili sve pred sobom u Evrokupu i bili na putu da učešće u ovom takmičenju završe bez poraza, a onda je tim Aleksandra Đorđevića posle dobijene prve, izgubio dve vezane utakmice od Uniksa u polufinalu i ispao.

Sport 17.04.2021 | 12:10
Đorđević preuzima srpski klub nakon Virtusa!

To znači da, ukoliko se ne dogodi neko čudo, ni sledeće sezone neće igrati u Evroligi, a s obzirom na apetite vlasnika Masima Zanetija, gotovo je izvesno da će neuspeh usloviti određene proemene.

Italijanska "Republika" navodi da se za narednu sezonu pripremaju velike izmene u sastavu, ali i na klupi i da će prvi na udaru biti trener Aleksandar Đorđević, a "Srpski telegraf" je saznao kako bi bivši selektor mogao da preuzme KK Partizan!

Đorđević je ove sezone već jednom otpušten, ali je brzo vraćen na posao na zahtev igrača i nastavio je sa pobedama. Kao glavni kandidati da naslede srpskog stručnjaka pominju se dva Italijana, trener Venecije Valter De Rafaele i kormilar Brindizija Frančesko Vituči. Klub je želeo da se njegovim dolaskom domogne i elitnog društva, ali im to nije uspelo drugu sezonu zaredom, prvi put ih je omela pandemija, a sad ruski tim.

Pomenuti dnevni list piše kako bi to bio potez kojim bi crno-beli pokazali ozbiljne namere nakon katastrofalne sezone, a u mnogome bi mogao da utiče novi sportski direktor kluba i veliki Đorđevićev prijatelj, Zoran Savić.

- Čelnici Partizana bi voleli da dovedu Đorđevića na kraju sezone i smatraju da bi to bio veoma dobar potez. Sale je legenda kluba i srpske košarke, tako da bi njega poštovali i igrači i navijači, rekao je za "Srpski telegraf" izvor blizak klubu.

Osim Đorđevića, prema pisanjima pomenutog lista i Stefan Marković je na izlaznim vratima, dok će u Virtusu i za svoju treću godinu ugovora ostati Miloš Teoodosić. Iskusni plejmejker je MVP regularne sezone Evrokupa i najbolji igrač tima, a iz kluba osim promena najavljuju i napad na titulu.

Što se tiče igrača sigurno je da bi klub osim Markovića trebalo da napuste Kajl Vims, Džulijan Gembl, Đampaolo Riči i Vins Hanter, a situacija oko Avudu Abasa i Džoša Adamsa je neizvesna.

(Blic)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Jaffa

17.04.2021 10:15

Odlično, on kao trener ne može dalje od polufinala.

ODGOVORITE
Name

Leotar

17.04.2021 12:18

Kao igrač desetka a tdener nula a možda se trebo kalit 10 gonina na ovim prostorima pa onda dalje.

ODGOVORITE
Name

Predator

17.04.2021 13:30

Dodji LEGENDO i vrati PARTIZAN na put stare slave

ODGOVORITE