Ангела Меркел данас примила прву дозу вакцине

- Њемачка канцеларка Ангела Меркел примила је данас прву дозу антиковид вакцине енглеско-шведске лабораторије Астразенека, објавио је је портпарол њемачке владе.

Свијет 16.04.2021 | 18:00
Ангела Меркел данас примила прву дозу вакцине

Задовољна сам што сам примила данас прву дозу вакцине Астразенеке", рекла је њемачка канцеларка у поруци на Твитеру коју је пренио портпарол владе Штефен Зајберт.

Он је уз њену изјаву објавио и потврду о примљеној вакцини. "Захваљујем се свима који учествују у овој вакцинацији и свима који се вакцинишу", додала је у тој поруци на Твитеру Меркелова, која сматра да је "вакцинисање кључ за излазак из пандемије".

Шездесетшестогодишња канцеларка спада у старосну категорију која може да се вакцинише препаратом Астразенеке.

Та антиковид вакцина, чија употреба је накратко била прекинута средином марта, ограничена је у Њемачкој за старије од 60 година због ријетких појава тромбова, како је забиљежено у Европи.

До 2. априла била су 43 случаја тромбозе у Њемачкој после вакцинације Астразенекином вакцином.

У 35 случајева ради се о женама старим између 20 и 63 године, а осам особа је умрло.

И министар финансија и кандидат социјалдемократа за канцелара на изборима 26. септембра Олаф Шолц данас ће добити дозу Астразенекине вакцине.

Предсједник Њемачке Франк-Валтер Штајнмајер такође је добио прву дозу ове вакцине почетком мјесеца. Око 15,3 милиона људи у Њемачкој до данас је примило најмање једну дозу вакцине против ковида 19.

(Агенције) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ром

16.04.2021 21:24

Зашто није дошла по боцу на Сокоцу ?

ОДГОВОРИТЕ