Angela Merkel danas primila prvu dozu vakcine

- Njemačka kancelarka Angela Merkel primila je danas prvu dozu antikovid vakcine englesko-švedske laboratorije Astrazeneka, objavio je je portparol njemačke vlade.

Svijet 16.04.2021 | 18:00
Angela Merkel danas primila prvu dozu vakcine

Zadovoljna sam što sam primila danas prvu dozu vakcine Astrazeneke", rekla je njemačka kancelarka u poruci na Tviteru koju je prenio portparol vlade Štefen Zajbert.

On je uz njenu izjavu objavio i potvrdu o primljenoj vakcini. "Zahvaljujem se svima koji učestvuju u ovoj vakcinaciji i svima koji se vakcinišu", dodala je u toj poruci na Tviteru Merkelova, koja smatra da je "vakcinisanje ključ za izlazak iz pandemije".

Šezdesetšestogodišnja kancelarka spada u starosnu kategoriju koja može da se vakciniše preparatom Astrazeneke.

Ta antikovid vakcina, čija upotreba je nakratko bila prekinuta sredinom marta, ograničena je u Njemačkoj za starije od 60 godina zbog rijetkih pojava trombova, kako je zabilježeno u Evropi.

Do 2. aprila bila su 43 slučaja tromboze u Njemačkoj posle vakcinacije Astrazenekinom vakcinom.

U 35 slučajeva radi se o ženama starim između 20 i 63 godine, a osam osoba je umrlo.

I ministar finansija i kandidat socijaldemokrata za kancelara na izborima 26. septembra Olaf Šolc danas će dobiti dozu Astrazenekine vakcine.

Predsjednik Njemačke Frank-Valter Štajnmajer takođe je dobio prvu dozu ove vakcine početkom mjeseca. Oko 15,3 miliona ljudi u Njemačkoj do danas je primilo najmanje jednu dozu vakcine protiv kovida 19.

(Agencije) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Rom

16.04.2021 21:24

Zašto nije došla po bocu na Sokocu ?

ODGOVORITE