Прво о концепту и програму опозиције, онда о кандидатима

Предсједник СДС Мирко Шаровић је данас најавио да ће у сриједу на Јахорини бити одржан састанак опозиционих парламентарних странка из Републике Српске на којем ће се разговарати о припремама опозиције за предстојеће опште изборе. 

Република Српска 16.04.2021 | 14:51
Прво о концепту и програму опозиције, онда о кандидатима

Шаровић наводи да ће тема разговора бити концепт и платформа на којој треба да наступи опозиција. Он је истакао да је још увијек превише рано за разговор о појединачним кандидатурама.

Шаровић је најавио да ће у скорије вријеме бити одржан састанак и са непарламентарним странкама у Српској које желе да буду дио опозиционог блока.

Он наводи да ће се на састанку на Јахорни разговарати и о изменама изборног законодавства у БиХ, које су, према његовим ријечима, ступиле на сцену активностима у Представничком дому ПС БиХ.

„Било би добро када би смо направили неки заједнички приједлог како би наш утицај на измјену Изборног закона био јачи“, казао је предсједник СДС.

Шаровић је рекао да је данас имао састанак и са начелницима  и градоначелницима из СДС и да је став СДС да се не требају вршити измене статута Савез општина и градова Републике Српске. 

„Ми из СДС сматрамо да се Савез општина и градова РС све више ставља у службу владајуће странке, а да је све мање аутономна организација која би требала бити сервис и подршка општинама и градовима како би се задржала аутономност овог тијела и локаних заједница“, казао је Шаровић.

Он је истакао да се покушајима да Савез општина и градова РС добије четвртог потпредсједника обесмишљава  функција потпредсједника како би се удовољило небитним питањима. 

„Став СДС је да ова организација треба имати предсједника и замјеника да предсједник долази из позиције, а замјеник из опозиције“, рекао је Шаровић.

Шаровић је рекао да му је задовољство што Општински одбор СПС Лакташи на челу с Александром Трнинићем и одборницима у локалној скупштини постају чланови СДС.

 „Очекујем да ће СДС у Лакташима након овакво значајног појачања бити све јачи. Посебно задовољство нам представља чињеница да се Александар Трнинић, који је највећи дио свог политичког ангажовања провео у СДС, поново враћа у нашу станку“, рекао је Шаровић, додајући да су у СДС прешла три одборника СПС из Лакташа.

(БН) 

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Бентлен

16.04.2021 15:12

А кога ће Селаков СПС подржати 2022.године

ОДГОВОРИТЕ
Name

Експерт

16.04.2021 20:53

Вукана за министра муп.а. да расцисти са непрофесионалцима и лицемерима бице лаксе поштенима да неоптерецени ресавају теске слуцајеве умјесто да се ствара приватна полиција

Name

Добој

19.04.2021 01:29

Превисе сте навукли маске преко тих носева, да се мозда не стидите сто сте скупа са Додиком сво вријеме радили народу о глави?

Name

Рукица

16.04.2021 15:22

Бал вампира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХА ХА ХА

16.04.2021 16:25

хахахахаха

Name

Рогатица

16.04.2021 17:11

Дајте срусите рудоњу да нас не пљацка висе

Name

Добој

16.04.2021 17:15

Доста је тебе пусти ту обавезу младима ако мислиш добро овом народ склонисе

Name

Хехе

16.04.2021 15:52

Имаћеш ти ових повратника "ђутуре", али само ако успијете као опозиција скинути ове с власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КРСТЕ

16.04.2021 15:57

САМО НОВЕ ,МЛАДЕ И ОБРАЗОВАНЕ СНАГЕ КОЈЕ ХОЋЕ ПРОМЈЕНЕ НА БОЉЕ И ХОЋЕ РЕЋИ ИСТИНУ ,РАДИТИ ПОШТЕНО А НЕ САМО КЛИМАТИ ГЛАВОМ И ТАПШАТИ РУКАМА ! ГЛАВУ ГОРЕ МЛАДИ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

16.04.2021 16:06

Било би једино нормално када би се појавио нови политицки покрет, не странка, а све остало је сигуран губитак избора и нови егзодус народа у иностранство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трнинић

16.04.2021 16:15

Шта тај може учинити за сдс и лакташе...? Ја подржавам опозицију ал он Вам није неки избор и снага за даље..

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЛЕКСАНДАР ЛАЈИЋ - СРБАЦ

16.04.2021 16:32

Прије свега, мислим да ће доћи до промјене власти 2022. године. И то није ништа лоше, то јесте не би требало бити, у "уређеним друштвима". Али код нас, па и у региону, проблем је што је за политичку судбину, везана и животна. Скоро свако је "забраздио кроз политику у криминал", те је проблем, ако оде "из фотеље", врло лако може и у затвор. Мислим да се највише зато, "бране те фотеље". Али да оставимо власт сада, доста се овдје и писало о томе. Да мало "скенирам" садашњу опозицију. Промјена власти, биће само први корак, по мени и лакши. Е онда долази, како се мени чини, оно теже. Слушајући приче о том формирању "ПОКРЕТА", стичем утисак, да ће се десити нешто као и у Црној Гори. И сматрам да се садашња опозиција, слаже само у томе, да власт треба мијењати. Ово остало, ни они не знају, шта хоће. И тешко ће, око било чега другог да се договоре. Биће "четири струје" у садашњој опозицији. Садашње странке - "СДС" и "ПДП" - са овим "старим" руководствима, неће пуно да допринесу побједи, али због дуговјечности, тражиће "свој дио". Ово је, као и "ДФ" у Црној Гори. "Друга струја", ови млађи кадрови - Станивуковић, Тривић, Вукановић, Петровић, можда и још неко - њихов допринос побједи биће већи, него онај "матичних" странака, али ће се због љубоморе, наћи на "удару" истих. "Дритан у ЦГ". "Трећа струја" - сами грађани, људи "ванстранака", они који нису опредјељени, "Правда за Давида", високообразовани и слично - њихов допринос ће исто бити велики, али то ове странке, наравно неће признати. "Народ у ЦГ". "Четврта струја" - "ДНС" и ови што ће временом да "прелете" из садашњих странака које су на власти, а интерес им је једино, да и даље буду на власти, како не би одговарали законски. Њихов допринос исто неће бити велики, али ће они сматрати да су довољно заслужни, па ће тражити и "свој дио". "Милови у ЦГ". "Испада" да ће бити - "1 и 4 вс 2 и 3". Опозиција у двије, а можда чак и у три "колоне" ( ако се не могну сложити и "1 и 4").

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

16.04.2021 23:49

Значи СНСД побеђуне.

Name

Реално

17.04.2021 13:19

Ха, ха, ха... они имају неки концепт

ОДГОВОРИТЕ