Prvo o konceptu i programu opozicije, onda o kandidatima

Predsjednik SDS Mirko Šarović je danas najavio da će u srijedu na Jahorini biti održan sastanak opozicionih parlamentarnih stranka iz Republike Srpske na kojem će se razgovarati o pripremama opozicije za predstojeće opšte izbore. 

Republika Srpska 16.04.2021 | 14:51
Prvo o konceptu i programu opozicije, onda o kandidatima

Šarović navodi da će tema razgovora biti koncept i platforma na kojoj treba da nastupi opozicija. On je istakao da je još uvijek previše rano za razgovor o pojedinačnim kandidaturama.

Šarović je najavio da će u skorije vrijeme biti održan sastanak i sa neparlamentarnim strankama u Srpskoj koje žele da budu dio opozicionog bloka.

On navodi da će se na sastanku na Jahorni razgovarati i o izmenama izbornog zakonodavstva u BiH, koje su, prema njegovim riječima, stupile na scenu aktivnostima u Predstavničkom domu PS BiH.

„Bilo bi dobro kada bi smo napravili neki zajednički prijedlog kako bi naš uticaj na izmjenu Izbornog zakona bio jači“, kazao je predsjednik SDS.

Šarović je rekao da je danas imao sastanak i sa načelnicima  i gradonačelnicima iz SDS i da je stav SDS da se ne trebaju vršiti izmene statuta Savez opština i gradova Republike Srpske. 

„Mi iz SDS smatramo da se Savez opština i gradova RS sve više stavlja u službu vladajuće stranke, a da je sve manje autonomna organizacija koja bi trebala biti servis i podrška opštinama i gradovima kako bi se zadržala autonomnost ovog tijela i lokanih zajednica“, kazao je Šarović.

On je istakao da se pokušajima da Savez opština i gradova RS dobije četvrtog potpredsjednika obesmišljava  funkcija potpredsjednika kako bi se udovoljilo nebitnim pitanjima. 

„Stav SDS je da ova organizacija treba imati predsjednika i zamjenika da predsjednik dolazi iz pozicije, a zamjenik iz opozicije“, rekao je Šarović.

Šarović je rekao da mu je zadovoljstvo što Opštinski odbor SPS Laktaši na čelu s Aleksandrom Trninićem i odbornicima u lokalnoj skupštini postaju članovi SDS.

 „Očekujem da će SDS u Laktašima nakon ovakvo značajnog pojačanja biti sve jači. Posebno zadovoljstvo nam predstavlja činjenica da se Aleksandar Trninić, koji je najveći dio svog političkog angažovanja proveo u SDS, ponovo vraća u našu stanku“, rekao je Šarović, dodajući da su u SDS prešla tri odbornika SPS iz Laktaša.

(BN) 

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Bentlen

16.04.2021 13:12

A koga će Selakov SPS podržati 2022.godine

ODGOVORITE
Name

Ekspert

16.04.2021 18:53

Vukana za ministra mup.a. da rascisti sa neprofesionalcima i licemerima bice lakse poštenima da neoptereceni resavaju teske slucajeve umjesto da se stvara privatna policija

Name

Doboj

18.04.2021 23:29

Previse ste navukli maske preko tih noseva, da se mozda ne stidite sto ste skupa sa Dodikom svo vrijeme radili narodu o glavi?

Name

Rukica

16.04.2021 13:22

Bal vampira.

ODGOVORITE
Name

HA HA HA

16.04.2021 14:25

hahahahaha

Name

Rogatica

16.04.2021 15:11

Dajte srusite rudonju da nas ne pljacka vise

Name

Doboj

16.04.2021 15:15

Dosta je tebe pusti tu obavezu mladima ako misliš dobro ovom narod sklonise

Name

Хехе

16.04.2021 13:52

Имаћеш ти ових повратника "ђутуре", али само ако успијете као опозиција скинути ове с власти.

ODGOVORITE
Name

KRSTE

16.04.2021 13:57

SAMO NOVE ,MLADE I OBRAZOVANE SNAGE KOJE HOĆE PROMJENE NA BOLJE I HOĆE REĆI ISTINU ,RADITI POŠTENO A NE SAMO KLIMATI GLAVOM I TAPŠATI RUKAMA ! GLAVU GORE MLADI !

ODGOVORITE
Name

Ma

16.04.2021 14:06

Bilo bi jedino normalno kada bi se pojavio novi politicki pokret, ne stranka, a sve ostalo je siguran gubitak izbora i novi egzodus naroda u inostranstvo.

ODGOVORITE
Name

Trninić

16.04.2021 14:15

Šta taj može učiniti za sds i laktaše...? Ja podržavam opoziciju al on Vam nije neki izbor i snaga za dalje..

ODGOVORITE
Name

ALEKSANDAR LAJIĆ - SRBAC

16.04.2021 14:32

Prije svega, mislim da će doći do promjene vlasti 2022. godine. I to nije ništa loše, to jeste ne bi trebalo biti, u "uređenim društvima". Ali kod nas, pa i u regionu, problem je što je za političku sudbinu, vezana i životna. Skoro svako je "zabrazdio kroz politiku u kriminal", te je problem, ako ode "iz fotelje", vrlo lako može i u zatvor. Mislim da se najviše zato, "brane te fotelje". Ali da ostavimo vlast sada, dosta se ovdje i pisalo o tome. Da malo "skeniram" sadašnju opoziciju. Promjena vlasti, biće samo prvi korak, po meni i lakši. E onda dolazi, kako se meni čini, ono teže. Slušajući priče o tom formiranju "POKRETA", stičem utisak, da će se desiti nešto kao i u Crnoj Gori. I smatram da se sadašnja opozicija, slaže samo u tome, da vlast treba mijenjati. Ovo ostalo, ni oni ne znaju, šta hoće. I teško će, oko bilo čega drugog da se dogovore. Biće "četiri struje" u sadašnjoj opoziciji. Sadašnje stranke - "SDS" i "PDP" - sa ovim "starim" rukovodstvima, neće puno da doprinesu pobjedi, ali zbog dugovječnosti, tražiće "svoj dio". Ovo je, kao i "DF" u Crnoj Gori. "Druga struja", ovi mlađi kadrovi - Stanivuković, Trivić, Vukanović, Petrović, možda i još neko - njihov doprinos pobjedi biće veći, nego onaj "matičnih" stranaka, ali će se zbog ljubomore, naći na "udaru" istih. "Dritan u CG". "Treća struja" - sami građani, ljudi "vanstranaka", oni koji nisu opredjeljeni, "Pravda za Davida", visokoobrazovani i slično - njihov doprinos će isto biti veliki, ali to ove stranke, naravno neće priznati. "Narod u CG". "Četvrta struja" - "DNS" i ovi što će vremenom da "prelete" iz sadašnjih stranaka koje su na vlasti, a interes im je jedino, da i dalje budu na vlasti, kako ne bi odgovarali zakonski. Njihov doprinos isto neće biti veliki, ali će oni smatrati da su dovoljno zaslužni, pa će tražiti i "svoj dio". "Milovi u CG". "Ispada" da će biti - "1 i 4 vs 2 i 3". Opozicija u dvije, a možda čak i u tri "kolone" ( ako se ne mognu složiti i "1 i 4").

ODGOVORITE
Name

re

16.04.2021 21:49

Znači SNSD pobeđune.

Name

Realno

17.04.2021 11:19

Ha, ha, ha... oni imaju neki koncept

ODGOVORITE