Породица пита: Ко штити убице Салета Пантића?

Породица и пријатељи убијеног Александра Пантића окупили су се и данас на Градском тргу у Бијељини и поново поручили да неће одустати од борбе све док убице не буду кажњене, а правда задовољена.

Вијести 15.04.2021 | 17:56
Породица пита: Ко штити убице Салета Пантића?

Породица убијеног Александра Пантића мјесецима захтијева увид у дио документације који недостаје, а тиче се прекривичног поступка. Сви њихови захтјеви су, тврде, до сада били без одговора.

“Поново смо затражили да нам не ускраћују законом гарантована права и да нам дозволе увид у тај дио документације. Након размијењених писама и договореног термина да увид у тај дио спорне документације буде извршен, договорено је да то буде данас. Међутим, данас су нам у Окружном суду рекли да је у питању грешка, да та документација не постоји и да нису овлашћени да дају потврду да је у питању грешка”, објашњава Данијела Пантић, сестра покојног Александра Пантића.

Предмет у вези са убиством Александра Пантића тренутно се налази у Врховном суду у Бањалуци, гдје је у току жалбени поступак. Три предмета која се тичу истог догађаја су још увијек у фази главног претреса пред Основним судом.

“Ми настављамо да тражимо одговоре јер знамо да на њих имамо право. Знамо и да је обавеза надлежних институција да одговоре на наша питања, иако су сви законски рокови одавно истекли. Настављамо да тражимо одговоре. Ми никад нисмо добили ниједан, а поставили смо питања Окружном јавном тужилаштву у Бијељини које је истрагу водило, а и Полицијској управи Бијељина од којих никад нисмо добили одговор”, каже даље Пантићева.

Данијела Пантић је и овај пут нагласила да неће одустати јер је циљ породице да сви који су се оглушили о закон, одговарају. “То је једина порука која може и мора да се пошаље”, поручила је она.

БН ТВ 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

коментар

15.04.2021 16:18

политицари владајуце партије у рс ето ко стоји иза убица..сатрасте овај народ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фуффy Пафy

15.04.2021 17:01

Па зна се ко стити: МУП-РС.а

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луијwер

16.04.2021 05:13

Драго Лукац је сеф одсјека Бјелине!

Name

Арена

15.04.2021 20:26

Страсно људи моји.Да неко мора на улици да трази правду.Какав терор и траума за породицу.Не дај Бозе никоме.

ОДГОВОРИТЕ