Porodica pita: Ko štiti ubice Saleta Pantića?

Porodica i prijatelji ubijenog Aleksandra Pantića okupili su se i danas na Gradskom trgu u Bijeljini i ponovo poručili da neće odustati od borbe sve dok ubice ne budu kažnjene, a pravda zadovoljena.

Vijesti 15.04.2021 | 17:56
Porodica pita: Ko štiti ubice Saleta Pantića?

Porodica ubijenog Aleksandra Pantića mjesecima zahtijeva uvid u dio dokumentacije koji nedostaje, a tiče se prekrivičnog postupka. Svi njihovi zahtjevi su, tvrde, do sada bili bez odgovora.

“Ponovo smo zatražili da nam ne uskraćuju zakonom garantovana prava i da nam dozvole uvid u taj dio dokumentacije. Nakon razmijenjenih pisama i dogovorenog termina da uvid u taj dio sporne dokumentacije bude izvršen, dogovoreno je da to bude danas. Međutim, danas su nam u Okružnom sudu rekli da je u pitanju greška, da ta dokumentacija ne postoji i da nisu ovlašćeni da daju potvrdu da je u pitanju greška”, objašnjava Danijela Pantić, sestra pokojnog Aleksandra Pantića.

Predmet u vezi sa ubistvom Aleksandra Pantića trenutno se nalazi u Vrhovnom sudu u Banjaluci, gdje je u toku žalbeni postupak. Tri predmeta koja se tiču istog događaja su još uvijek u fazi glavnog pretresa pred Osnovnim sudom.

“Mi nastavljamo da tražimo odgovore jer znamo da na njih imamo pravo. Znamo i da je obaveza nadležnih institucija da odgovore na naša pitanja, iako su svi zakonski rokovi odavno istekli. Nastavljamo da tražimo odgovore. Mi nikad nismo dobili nijedan, a postavili smo pitanja Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini koje je istragu vodilo, a i Policijskoj upravi Bijeljina od kojih nikad nismo dobili odgovor”, kaže dalje Pantićeva.

Danijela Pantić je i ovaj put naglasila da neće odustati jer je cilj porodice da svi koji su se oglušili o zakon, odgovaraju. “To je jedina poruka koja može i mora da se pošalje”, poručila je ona.

BN TV 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

komentar

15.04.2021 16:18

politicari vladajuce partije u rs eto ko stoji iza ubica..satraste ovaj narod

ODGOVORITE
Name

Fuffy Pafy

15.04.2021 17:01

Pa zna se ko stiti: MUP-RS.a

ODGOVORITE
Name

Luijwer

16.04.2021 05:13

Drago Lukac je sef odsjeka Bjeline!

Name

Arena

15.04.2021 20:26

Strasno ljudi moji.Da neko mora na ulici da trazi pravdu.Kakav teror i trauma za porodicu.Ne daj Boze nikome.

ODGOVORITE