Вучићу ће бити додијељен Кључ града Бањалука

Предсједник Србије Александар Вучић урадио је много за Бањалуку, не само у вријеме пандемије вируса корона, већ и много прије тога и због тога је бањалучка Скупштина града једногласно одлучила да му додијели Кључ града са Повељом "Почасни грађанин", рекао је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Република Српска 13.04.2021 | 14:47
Вучићу ће бити додијељен Кључ града Бањалука

Станивуковић је истакао да је ријеч о више од 70 милиона евра разних видова подршке.

"Имамо наговјештај да ће Влада Србије и Београд бити партнер Бањалуци и у другим важним пројектима како ове, тако и наредних година, те да се политика званичног Београда према Бањалуци не мијења, с обзиром да су се десиле промјене у Бањалуци, што је за нас важно", рекао је Станивуковић.

Он је навео да је Вучићу упућен позив да посјети Бањалуку 22. априла, на Дан града, "уз разумијевање да уколико му то обавезе не дозволе тај позив може да се односи и на 24. и 25. април".

"Радимо и на томе да ступимо у контакт са нашим највећим спортистом Новаком Ђоковићем, којем је 2015. године додијељено исто признање, али му није уручено због његових обавеза", изјавио је Станивуковић новинарима у Бањалуци.

Говорећи о новом приједлогу буџета града Бањалука, који ће се наћи сутра пред одборницина, Станивуковић је оцијенио да ће амандмани које је предложила скупштинска већина штетити функционисању града до краја године.

Коментаришући изјаву новог градоначелника Сарајева Бењамине Карић да са Вијећнице у Сарајеву неће бити скинута табла са натписом у којем су Срби означени као злочинци, Станивуковић је рекао да му је жао што се "дивној младој особи на почетку каријере одмах постављају питања која су изазовна и тешка".

Он је оцијенио да се "млада особа у таквом почетку каријере можда не може снаћи и одговорити на најбољи могући начин".

Станивуковић каже да има разумијевање јер је и сам са 20 година ушао у политику, а медији у Федерацији БиХ су му постављали "најтежа и најизазовнија питања, на која сви имају одговоре који не могу све задовољити".

Он наводи да је упознат о натпису на табли те да сматра да то треба за добробит свих промијенити, јер никоме неће нашкодити и да ће Карићева имати прилику да грешку исправи. 

(Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

А

13.04.2021 13:36

А Вуциц це ради реда послати изасланика, јер неце у ријалити политику!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.04.2021 15:36

Као сто је послао Брнабицку пред последње изборе и то на Петрицевац маломе пред нос да градјанима Бањалуке дупути јасно поруку да гласај за Додиковог кандидата, али БН телевизија и "опозиција" и даље мазохистицки и перверзно промовису Муслиуа Јр.

Name

Ђед

13.04.2021 22:01

Лично ће примити кључ града БЛ, навикао је он на то! Ишао је чак у Вашингтон по кључ Бијеле куће. Колико га хоће кључеви бојим се да ће на крају добити кључ ЦЗ!

Name

Саса 54

13.04.2021 13:54

Заслузио је друг Вуциц овај кљуц, јер он подрзава свог друга на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГТИ

13.04.2021 15:00

Кога подрзава,па он је изгурао Драска за град.финансирао кампању, те послао струцњаке да исту прате и воде.

Name

Перо

13.04.2021 15:33

Акосте болесни као и тај мüслин дајтему кљуцеве.

ОДГОВОРИТЕ