Vučiću će biti dodijeljen Ključ grada Banjaluka

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uradio je mnogo za Banjaluku, ne samo u vrijeme pandemije virusa korona, već i mnogo prije toga i zbog toga je banjalučka Skupština grada jednoglasno odlučila da mu dodijeli Ključ grada sa Poveljom "Počasni građanin", rekao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Republika Srpska 13.04.2021 | 14:47
Vučiću će biti dodijeljen Ključ grada Banjaluka

Stanivuković je istakao da je riječ o više od 70 miliona evra raznih vidova podrške.

"Imamo nagovještaj da će Vlada Srbije i Beograd biti partner Banjaluci i u drugim važnim projektima kako ove, tako i narednih godina, te da se politika zvaničnog Beograda prema Banjaluci ne mijenja, s obzirom da su se desile promjene u Banjaluci, što je za nas važno", rekao je Stanivuković.

On je naveo da je Vučiću upućen poziv da posjeti Banjaluku 22. aprila, na Dan grada, "uz razumijevanje da ukoliko mu to obaveze ne dozvole taj poziv može da se odnosi i na 24. i 25. april".

"Radimo i na tome da stupimo u kontakt sa našim najvećim sportistom Novakom Đokovićem, kojem je 2015. godine dodijeljeno isto priznanje, ali mu nije uručeno zbog njegovih obaveza", izjavio je Stanivuković novinarima u Banjaluci.

Govoreći o novom prijedlogu budžeta grada Banjaluka, koji će se naći sutra pred odbornicina, Stanivuković je ocijenio da će amandmani koje je predložila skupštinska većina štetiti funkcionisanju grada do kraja godine.

Komentarišući izjavu novog gradonačelnika Sarajeva Benjamine Karić da sa Vijećnice u Sarajevu neće biti skinuta tabla sa natpisom u kojem su Srbi označeni kao zločinci, Stanivuković je rekao da mu je žao što se "divnoj mladoj osobi na početku karijere odmah postavljaju pitanja koja su izazovna i teška".

On je ocijenio da se "mlada osoba u takvom početku karijere možda ne može snaći i odgovoriti na najbolji mogući način".

Stanivuković kaže da ima razumijevanje jer je i sam sa 20 godina ušao u politiku, a mediji u Federaciji BiH su mu postavljali "najteža i najizazovnija pitanja, na koja svi imaju odgovore koji ne mogu sve zadovoljiti".

On navodi da je upoznat o natpisu na tabli te da smatra da to treba za dobrobit svih promijeniti, jer nikome neće naškoditi i da će Karićeva imati priliku da grešku ispravi. 

(Srna)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

A

13.04.2021 13:36

A Vucic ce radi reda poslati izaslanika, jer nece u rijaliti politiku!

ODGOVORITE
Name

re

13.04.2021 15:36

Kao sto je poslao Brnabicku pred poslednje izbore i to na Petricevac malome pred nos da gradjanima Banjaluke duputi jasno poruku da glasaj za Dodikovog kandidata, ali BN televizija i "opozicija" i dalje mazohisticki i perverzno promovisu Musliua Jr.

Name

Đed

13.04.2021 22:01

Lično će primiti ključ grada BL, navikao je on na to! Išao je čak u Vašington po ključ Bijele kuće. Koliko ga hoće ključevi bojim se da će na kraju dobiti ključ CZ!

Name

Sasa 54

13.04.2021 13:54

Zasluzio je drug Vucic ovaj kljuc, jer on podrzava svog druga na vlasti.

ODGOVORITE
Name

GTI

13.04.2021 15:00

Koga podrzava,pa on je izgurao Draska za grad.finansirao kampanju, te poslao strucnjake da istu prate i vode.

Name

Pero

13.04.2021 15:33

Akoste bolesni kao i taj müslin dajtemu kljuceve.

ODGOVORITE