СИПА претреса на више локација, пет лица ухапшено

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту данас су на подручју Сарајева и Дервенте  лишили слободе пет лица због постојања основа сумње да су починила кривично дјело из члана 189а. Кривичног закона Босне и Херцеговине „Организовање групе или удружења за кријумчарење миграната“.

Босна и Херцеговина 13.04.2021 | 11:54
СИПА претреса на више локација, пет лица ухапшено

Поступајући по наредби Суда БиХ, полицијски службеници СИПА-е извршили су претресе на шест локација у Сарајеву и Дервенти, и том приликом открили и привремено одузели предмете који ће послужити као доказ у даљем кривичном поступку.

Оперативна акција „Фаст“ реализована је у сарадњи са Полицијском националном канцеларијом за сузбијање корупције и организпованог криминалитета МУП-а Републике Хрватске и Полицијском управом Загребачком, те представља наставак добре сарадње у оквиру које су реализоване оперативне акције кодних назива „Албатрос“, „Пента“ и „Трст“ које се усмјерене на разбијање организованих криминалних група које дјелују на подручју Републике Хрватске  и Босне и Херцеговине, а организоване су ради кријумчарења миграната из Босне и Херцеговину у Хрватску и даље према земљама Европске уније. Истовремено на подручју Хрватске лишена су слободе два припадника ове криминалне групе.

Осумњичена лица приведена су у просторије СИПА-е и над њима се врши криминалистичка обрада, након чега ће у законском року бити предата у даљу надлежност Тужилаштву Босне и Херцеговине.

Наведене активности проводе се по наредбама Тужилаштва Босне и Херцеговине у сарадњи са Обавјештајно-безбједносном агенцијом БиХ, Службом за послове са странцима, МУП-ом Кантона Сарајево и МУП-ом Републике Српске.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ђорђе

13.04.2021 10:00

Зна ли неко када ће "СМАК ПОЛУСВИЈЕТА" у Републици Српској почети? Питам озбиљно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

мујадин

13.04.2021 10:24

Браво Сипа само рокај

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лела

13.04.2021 11:35

Када ће Сипа претести наше Вође или дали смеју то урадити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

љубомир

13.04.2021 19:55

Браво овоје право питање