Начелник Шамца са директорима локалних предузећа

Сагледавајући проблеме јавних предузећа и установа која послују на подручју општине Шамац, имајући у виду тешку економску ситуацију у којој су се нашли због епидемије вируса корона, начелнику општине Шамац достављени су планови рада до краја 2021. године, како би се направио један озбиљан приступ ријешавању свих финансијских минуса ових предузећа.

Република Српска 12.04.2021 | 18:40
Начелник Шамца са директорима локалних предузећа

На одржаном састанку начелника општине Шамац и представника јавних предузећа донијета је одлука да неће бити повећања цијене комуналних услуга, да ће цијена боравка у дјечијем вртићу остати на истом нивоу те ће се додатни трошкови који се тичу рада ових јавних установа и предузећа финансирати из будзета општине Шамац. План је радити на унапређењу пословања “Водовода и канализације”.

“Морамо ићи у реструктуирање дуга када је ријеч о предузећу “Водовод и канализација” у Шамцу, како би обезбједили неопходна финансијска средства за проширење водоводне мреже. Информисан сам да ћемо у другом дијелу године ићи са пројектом проширења водоводне мреже на основу заинтересованости грађана на подручју Новог Села, Лугови и Крушково Поље ”, истакао је начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић

“Ми смо сачинили један план финансијске реконструкције , али и план проширења водоводне мреже, набавке опреме која нам је неопходна. Поручујем грађанима да неће бити повећања цијене воде, те се надам да ћемо успјешно завршити ове пројекте који су пред нама,” каже Михајло Ђурђевић , директор предузећа “Водовод и канализација” Шамац.

Радиће се на низу инфраструктурних пројеката за која ће додатно бити издвојена средства, не само из буџета општине Шамац, него надају се и са виших нивоа власти. Сарадња са свим институцијама из Републике Српске је неопходна, али у смислу двосмјерне сарадње,напомиње Милићевић.

“Имамо једну ситуацију у цијелој Републици Српској, да значајан дио општина у Српској у суштини нема транспарентан приступ јавним позивима када је ријеч о инфраструктурним средствима која се додјељују од стране Владе РС. Имамо једну ситуацију у којој представници највишег руководства Владе РС обилазе одређене локалне заједнице и дијеле неких десет, двадесет милиона конвертибилних марака инфраструктурних средстава без икаквог јавног позива, док са друге стране имате директан обрачун са  једним дијелом локалних заједница, у коју спада и општина Шамац, који не могу да добију одређена финансијска средства за суфинансирање одређених пројеката од значаја за општину Шамац”, додаје Милићевић

Своје проблеме са којима су суочени предочили су и директори Центра за социјални рад и Дома здравља , који због пандемије изражавају спремност здравстевних радника да и даље настављају обављање својих активности у веома сложеним условима рада.  

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Посавски гонич

12.04.2021 17:47

Општина Босански Шамац захваљујући СНСД 12 милиона у црвеном. Тотална пропаст

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

13.04.2021 09:05

И онда се појави неки двоглави Арапин и договори се са Додиком и Додик прода Опстину Самац за 15 милиона.13 милиона врати дуг, а 2 милиона задрзи за себе.Онда Арапин пициње да насељава у Опстину(Опцину)своје сународнике.У Опстинама гдје је Снсд-е на власти продаја тих Опцина це бити много боља на тим Снсд-е ОпцинамаМиле це да заради и до 10 милиона по Опцини.

Name

Брдјо

13.04.2021 16:30

Како су радили, СНСД, тако су просли на локалним изборима!

Name

Нн

12.04.2021 17:59

Свака цаст на досадасњем раду, цовјек који размисља у интересу града и градјана

ОДГОВОРИТЕ