Načelnik Šamca sa direktorima lokalnih preduzeća

Sagledavajući probleme javnih preduzeća i ustanova koja posluju na području opštine Šamac, imajući u vidu tešku ekonomsku situaciju u kojoj su se našli zbog epidemije virusa korona, načelniku opštine Šamac dostavljeni su planovi rada do kraja 2021. godine, kako bi se napravio jedan ozbiljan pristup riješavanju svih finansijskih minusa ovih preduzeća.

Republika Srpska 12.04.2021 | 18:40
Načelnik Šamca sa direktorima lokalnih preduzeća

Na održanom sastanku načelnika opštine Šamac i predstavnika javnih preduzeća donijeta je odluka da neće biti povećanja cijene komunalnih usluga, da će cijena boravka u dječijem vrtiću ostati na istom nivou te će se dodatni troškovi koji se tiču rada ovih javnih ustanova i preduzeća finansirati iz budzeta opštine Šamac. Plan je raditi na unapređenju poslovanja “Vodovoda i kanalizacije”.

“Moramo ići u restruktuiranje duga kada je riječ o preduzeću “Vodovod i kanalizacija” u Šamcu, kako bi obezbjedili neophodna finansijska sredstva za proširenje vodovodne mreže. Informisan sam da ćemo u drugom dijelu godine ići sa projektom proširenja vodovodne mreže na osnovu zainteresovanosti građana na području Novog Sela, Lugovi i Kruškovo Polje ”, istakao je načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević

“Mi smo sačinili jedan plan finansijske rekonstrukcije , ali i plan proširenja vodovodne mreže, nabavke opreme koja nam je neophodna. Poručujem građanima da neće biti povećanja cijene vode, te se nadam da ćemo uspješno završiti ove projekte koji su pred nama,” kaže Mihajlo Đurđević , direktor preduzeća “Vodovod i kanalizacija” Šamac.

Radiće se na nizu infrastrukturnih projekata za koja će dodatno biti izdvojena sredstva, ne samo iz budžeta opštine Šamac, nego nadaju se i sa viših nivoa vlasti. Saradnja sa svim institucijama iz Republike Srpske je neophodna, ali u smislu dvosmjerne saradnje,napominje Milićević.

“Imamo jednu situaciju u cijeloj Republici Srpskoj, da značajan dio opština u Srpskoj u suštini nema transparentan pristup javnim pozivima kada je riječ o infrastrukturnim sredstvima koja se dodjeljuju od strane Vlade RS. Imamo jednu situaciju u kojoj predstavnici najvišeg rukovodstva Vlade RS obilaze određene lokalne zajednice i dijele nekih deset, dvadeset miliona konvertibilnih maraka infrastrukturnih sredstava bez ikakvog javnog poziva, dok sa druge strane imate direktan obračun sa  jednim dijelom lokalnih zajednica, u koju spada i opština Šamac, koji ne mogu da dobiju određena finansijska sredstva za sufinansiranje određenih projekata od značaja za opštinu Šamac”, dodaje Milićević

Svoje probleme sa kojima su suočeni predočili su i direktori Centra za socijalni rad i Doma zdravlja , koji zbog pandemije izražavaju spremnost zdravstevnih radnika da i dalje nastavljaju obavljanje svojih aktivnosti u veoma složenim uslovima rada.  

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Posavski gonič

12.04.2021 17:47

Opština Bosanski Šamac zahvaljujući SNSD 12 miliona u crvenom. Totalna propast

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

13.04.2021 09:05

I onda se pojavi neki dvoglavi Arapin i dogovori se sa Dodikom i Dodik proda Opstinu Samac za 15 miliona.13 miliona vrati dug, a 2 miliona zadrzi za sebe.Onda Arapin picinje da naseljava u Opstinu(Opcinu)svoje sunarodnike.U Opstinama gdje je Snsd-e na vlasti prodaja tih Opcina ce biti mnogo bolja na tim Snsd-e OpcinamaMile ce da zaradi i do 10 miliona po Opcini.

Name

Brdjo

13.04.2021 16:30

Kako su radili, SNSD, tako su prosli na lokalnim izborima!

Name

Nn

12.04.2021 17:59

Svaka cast na dosadasnjem radu, covjek koji razmislja u interesu grada i gradjana

ODGOVORITE