Америчке колеге наградиле Клое Жао за филм "Земља номада"

Редитељка Клое Жао је за свој филм "Земља номада" освојила овогодишњу награду Удружења америчких редитеља (ДГА) за најбољу холивудску режију, што је последња велика церемонија пре Оскара, у пандемијској години у којој се награде додељују виртуелно.

Забава 11.04.2021 | 19:21
Америчке колеге наградиле Клое Жао за филм "Земља номада"

Жао је свој победнички говор посветила другим номининованим колегама, који се сада сигурно питају шта могу да учине да ухвате корак са њеним филмом који доминира доделама награда уочи Оскара који ће се одржати 25. априла.

 

"Желим да вам се захвалим што сте ме толико научили и дали ми велику подршку и учинили ово путовање много посебнијим", рекла је 39-годишња редитељка другим номинованим редитељима путем видеопозива. Она је претходно била најпознатија по инди филму Јахач из 2018. године.

Полуфиктивна драма "Земља номада" прати заједницу старијих Американаца који након недавне светске економске кризе комбијима путују према америчком западу у потрази за бољим животом и стабилном егзистенцијом.

 

Жао, која је рођена у Пекингу, истакла је да се "нада да ће публика моћи да саосећа са људима чије животе описује у филму" и да ће се, након што га погледају, "осећати мање усамљено".

(Курир.рс Фото: Профимедиа)

 

 

Коментари / 0

Оставите коментар