Američke kolege nagradile Kloe Žao za film "Zemlja nomada"

Rediteljka Kloe Žao je za svoj film "Zemlja nomada" osvojila ovogodišnju nagradu Udruženja američkih reditelja (DGA) za najbolju holivudsku režiju, što je poslednja velika ceremonija pre Oskara, u pandemijskoj godini u kojoj se nagrade dodeljuju virtuelno.

Zabava 11.04.2021 | 19:21
Američke kolege nagradile Kloe Žao za film "Zemlja nomada"

Žao je svoj pobednički govor posvetila drugim nomininovanim kolegama, koji se sada sigurno pitaju šta mogu da učine da uhvate korak sa njenim filmom koji dominira dodelama nagrada uoči Oskara koji će se održati 25. aprila.

 

"Želim da vam se zahvalim što ste me toliko naučili i dali mi veliku podršku i učinili ovo putovanje mnogo posebnijim", rekla je 39-godišnja rediteljka drugim nominovanim rediteljima putem videopoziva. Ona je prethodno bila najpoznatija po indi filmu Jahač iz 2018. godine.

Polufiktivna drama "Zemlja nomada" prati zajednicu starijih Amerikanaca koji nakon nedavne svetske ekonomske krize kombijima putuju prema američkom zapadu u potrazi za boljim životom i stabilnom egzistencijom.

 

Žao, koja je rođena u Pekingu, istakla je da se "nada da će publika moći da saoseća sa ljudima čije živote opisuje u filmu" i da će se, nakon što ga pogledaju, "osećati manje usamljeno".

(Kurir.rs Foto: Profimedia)

 

 

Komentari / 0

Ostavite komentar