Избјегните стрес, смањите килажу...корона пролази!

- Могуће је да људи који развију имунитет а нису се разбољели је зато што су за два дана дошли у контакт с пет вируса, за десет дана с десет вируса, а онда их дошло милион и онда су имали добру заштиту! Ако добијете већу дозу вируса, теже ћете се разбољети него ако добијете мању количину вируса!

Босна и Херцеговина 11.04.2021 | 10:54
Избјегните стрес, смањите килажу...корона пролази!

Ово је рекао, научник свјетског гласа, проф. др. Гордан Лауц у емисији ТВ Фаце.

Он каже да постоје "клопке које хватају вирус, и кад вирус дође у ту клопку, он се закачи као на бодљикаву жицу, а на жици имате полицајце који контролишу шта је тамо, препознају и боље ће их ухватити ако се поново појаве"!

- Могуће је да људи који развију имунитет а нису се разбољели је зато што су за два дана дошли у контакт с пет вируса, за десет дана с десет вируса, а онда их дошло милион и онда су имали добру заштиту!

Каже да се није вакцинисан, јер је преболио корону.

"На тежи начин сам стекао антитијела! 99% је оних који су пребољели заштићени од тога да се поново заразе! Вакцинисање је лакши начин да дођете до антитијела, добијете само информацију о вирусном протеину, зове се шиљак, који вас штити од короне" рекао је Лауц.

Према ријечима овог научника, након прве дозе велики број људи је заштићен од тешког облика болести!

Он наглашава да бројеви не значе ништа, сваки лабораториј има другачији тест.

"Ако није направљен тест у истом лабораторију, не можете упоређивати бројке! Постоје људи који немају антитијела, а пребољели су корону! Они су поново заштићени, јер постоје други нивои имуног система који нас штите! На истраживању које смо радили, 40% људи који су имали антитијела не знају да су пребољели корону. Неки људи који су имали све симптоме који личе на цовид, нису имали цовид, већ грипу", казао је Лауц.

 Додаје да не можемо бити сигурни ни у једном тренутку!

"Постоје стотине различитих вируса који проузрокују сличне симптоме! Има и других вируса, није ово једини", каже он.

На питање како то да сада уопште нисмо имали грипу, одговара да је нема у цијелом свијету ове године.

"Строжијим мјерама смо је зауставили! Стално имамо епидемије вируса, само што се овај толико проширио и почели смо тестирати, обратити пажњу на то", рекао је Лауц.

Када су у питању вакцине, он каже да не постоји битна разлика између свих вакцина у Еврпској унији.

"Астра Зенеца је на тапети, људи се боје те вакцине, а Јохнсон&Јохнсон и Спутник В су идентичне вакцине и све нуспојаве које има Астра Зенеца имат ће и ове вакцине! Појава стварања тромбова су посљедица тог вирусовог протеина којег ми производимо вакцинисањем, за очекивати је да ће Модерна и Пфизер имати сличне нуспојаве", каже проф. др. Лауц.

Додаје да вакцинисање носи одређени ризик да ће мали број људи имати озбиљне компликације, али ће исти ти људи имати много горе компликације ако дођу у контакт са живим вирусом, јер ће вирус направити тог протеина милион пута више него што га направи вакцина!

Према његовим ријечима, бојати се вакцине због малог ризика нуспојаве је грешка!

"Не треба се бојати вакцине! Требате се вакцинисати! Синопхарм је ослабљени вирус, узму вирус, умртве га и њега користе као вакцину, то је стара метода! Астра зенецом је вакцинисано 12 милиона људи у Енглеској, на тих 12 милиона људи, њих 37 има озбиљних компликација! То су ријетки случајеви", рекао је проф. др Лауц, наводећи да би он изабрао прву коју ми понуде вакцину.

Системи тестирања могу бити различити, тешко је поредити!

- У првом валу један од градова који су највише страдали је Њујорк, јер је била велика густоћа популације, док рјеђе насељене земље као што је Естонија боље пролазе - каже он и додаје да се вирус спорије шири и блажи су симптоми љети него зими!

Даље тврди да ће већина европских земаља завршити између 1.5 промила до 2.5 промила смртности, имали или не мјере забране!

"Ако не уведете потпуни карантин, ништа нисте урадили! Тада можете елиминисати вирус! Прошле године је Ангела Меркел рекла да ћемо се сви заразити, али немојмо сви у исто вријеме! То је правилан избор био! Никад нисам био поборник идеје да идемо на колективни имунитет! Ово није вирус који представља велики ризик за сваког појединца", казао је проф. др. Лауц.

Можемо, каже он, контролисаним ширењем пандемије доћи до дјелимичног колективног имунитета!

"Љети нисмо у затвореним просторима, већ смо вани, па се вирус спорије шири. Љети је зрак пуно влажнији, а сух зрак потиче вирус, јер вирус остаје у зраку...

Живимо с вирусима милионима година! Вируси нападају све и покушавају се на нама размножавати, ми смо њихова храна! Живи смо јер имамо активне механизме који ће их препознати и уништити", казао је он.

По његовој теорији, стрес уништава наш имунитет и тада имамо веће шансе да се разболимо!

Предлаже да када вам је живот угрожен, узмите пет минута да одморите!

"Нисмо довољно паметни да можемо дизајнирати вирус који би био овакав као што је цовид-19. Природног је поријекла, усавршио се у шишмишима! Могуће је да је тај вирус побјегао из лабораторија у Wухану! Сваки вирус који уђе у човјека направи милијарде копија вируса од којих неки може бити јачи", казао је он и додао да ћемо можда на јесен морати правити нове вакцине.

"Пандемија је практично прошла, у завршној смо фази! Вријеме је да одјавимо пандемију! Свијет ће се промијенити након пандемије! Треба вакцинисати све ризичне групе! Они који нису вакцинисани, не долазите у контакт с другим људима! Довољно спавајте, здраво се храните, изгубите вишак килограма", порука је научника проф. др. Лауца.

(БН)

Коментари / 24

Оставите коментар
Name

Милан

11.04.2021 08:59

Сунце ти пољубим, откуда ови искацу ко бабушке из воде.. Све сами струцњаци...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пинокио

11.04.2021 09:39

Колико ли је само плаћен да вакцину АстраЗенека подигне на виши ниво квалитета.

Name

Ре

11.04.2021 10:11

Ма, ко си ти да оцјењујес да ли је он струцњак или не? Наси људи не знају како се писе одрицни глагол, али зато све знају о медицини.

Name

Ре

11.04.2021 10:21

Откуд си ти искоцио,цовјек је како писе свјетски струцњак и он зна а не ти,слусај га и буце ти боље.

Name

123

11.04.2021 09:04

СУПЕР...сви треба да се придрзавају овога и СЛУСАТИ своје тјело????

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

11.04.2021 09:38

Тако је све лијепо објаснио уважени доктор из Загреба, браво доктор Лауц!

Name

Политика и правдасв

11.04.2021 09:07

Свака част професоре све одлично образложено. Проћи ће и ово па да бог да опет нормално да живимо само да се ослободимо ове политичке клемптоманске омче.

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

11.04.2021 09:10

корона пролази ал рецесије и банкроти и криза остају до 2040те.. научите да живите с тим

ОДГОВОРИТЕ
Name

Адвокат

11.04.2021 09:19

Медицина се вратила на гатање

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

11.04.2021 09:27

Изузетно струцан и науцно поткован коментар, а уз све то једноставним и свима разумљивим рјецником изнесен!! Браво, цеститам...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

11.04.2021 09:45

Слазем се.Одлицан коментар овог др,и у тексту је рекао отприлике све,ко зна да цита измедју редова.Процитајте два,три пута текст и обратите пазњу на кљуцне реценице,гдје говори о себи,вакцини и мјерама.Све рецено...

Name

меxико

11.04.2021 10:02

Поред оваквих струцњака цуди ме да вируси уопсте и постоје

Name

Станисављевиц

11.04.2021 09:40

Корона је опасна у свијету је преминуло од ње(НАРАВНО БЕЗ ОБДУКЦИЈЕ) око 3.милиона људи иако се не ради о том броју ни близу али хајде да зазмиримо па им повјерујемо а на свијету нас има цирка 8.милијарди људи постотак израцунајте сами.......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика

11.04.2021 09:52

Вакцинисани да не долазе у контакт са невакцинисаним, каже стручњак. Па каже могуће да ћемо имати другу вакцину на јесен. Закључак све навући на иглу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјокс

11.04.2021 09:53

Ста казе, они који нису вакцинисани да не долазе у контакт с другим људима!? Јел их то треба изопстити из друства?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Киклоп

11.04.2021 10:35

Мора се вјеровати струцњацима.И противници вакцинације иду аутомеханицарима кад им се ауто поквари.А не зубарима....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Киклоп

11.04.2021 19:44

Истразивања су показала да људи који не вјерују у науку (рецимо вакцине, климатске промјене, и слицно), имају механизам селективног повјерења базиран на критеријумима страха и одговорности. Дакле, све сто их пласи или указује да морају да промијене своје обрасце понасања, они це одбити као неистину без обзира на све могуце доказе. Дакле, не вриједи их убједјивати или им несто доказивати цињеницама. Није битно да ли говори зубар или аутомеханицар, битно је ста говори...

Name

срна

11.04.2021 10:54

Једини цовјек доктор искрен , знам га

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола озрен

11.04.2021 14:14

Мозак испран је ли тако?

Name

греендестинy

11.04.2021 11:36

Повећана килажа је фактор ризика у 99% болести па и за коронавирус. Дакле, могли су нам препоручити лагану шетњу и дијету радије него наметати полицијски час и боље би прошли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Докторе

11.04.2021 12:08

Свака част. Коначно малкице свјетлости на крају тунела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вакцина

12.04.2021 02:28

Дебљина јесте фактор ризика али за тежу варијанту болести, а не за добијање короне. Мјерама се смањује вјероватноћа добијања короне. Тако да нам требају и мјере и шетња за мршављење.

Name

Никола озрен

11.04.2021 15:31

Плаценик СЗО све зиво би продали за саку долара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лудаце

13.04.2021 08:48

Лијеци се!

ОДГОВОРИТЕ