УЕФА сумња: Намјештене двије утакмице у Србији

УЕФА је доставила Фудбалском савезу Србије податке, поткрепљене озбиљним сумњама, о намјештању двије утакмице у домаћим такмичењима, сазнаје Спорт клуб.

Фудбал 11.04.2021 | 10:52
УЕФА сумња: Намјештене двије утакмице у Србији

На основу праћења уплата у кладионицама у Европи и Азији, надлежни представници европске фудбалске федерације идентификовали су озбиљне аномалије и прослиједили обимну документацију у канцеларију Фудбалског савеза Србије на београдске Теразије, пише Спорт клуб.

Пажњу УЕФА скренуле су енормне новчане своте уплаћене у кладионицама, на оба сусрета.

Како се сумња, фудбалери два тима обезбиједили су предност противничким колегама и заинтересованим кладионичарима знатне приходе. Ријеч је о утакмицама одиграним у марту ове године. Прва почетком, друга крајем мјесеца.

Према достављеним извјештајима и на основу игара и коефицијената, како СК ексклузивно сазнаје, случајеви су различито третирани.

Један од њих, како сазнаје Спорт клуб, дефинисан је као алармантан, због великог броја уплата на Далеком истоку. Актери су се потрудили, према сумњама из УЕФА, да непосредно заинтересованим странама, у такозваном „клађењу уживо“, на директан начин, омогуће исплату значајнијих новчаних средстава. И то по више основа, наводно, чак и коначног резултата!

Поступак анализе сумњивих утакмица дуго је трајао. Не односи се само на параметре клађења, већ и учешће појединих фудбалера у игри, посебно голова обележених као – симптоматично једноставних. Достављени су и снимци са спорних мечева и још неколико потенцијално неразумљивих и контрапродуктивних потеза, директно пројектованих у осликавању коначних исхода.

УЕФА се, ипак, није зауставила на томе. Аналитичари задужени за сектор праћења „дојављених утакмица“, чак су и евидентирали неколико фудбалера по сумњом. Наводно, поједини од њих имају богат досије таквих утакмица, јер су акцијама, мимо фер-плеја и спортског духа, били склони и у ранијим клубовима. Таксативно су именовани, у извјештајима достављеним надлежним у Фудбалском савезу Србије, заједно са њиховим бившим клубовима.

Предмети су у рукама Светислава Бате Ђуровића, почетком године именованог официра за интегритет Фудбалског савеза Србије. Некадашњи полицајац и начелник СБПОК-а, у сарадњи са члановима Дисциплинске комисије ФСС, затражиће изјашњавање клубова и фудбалера под сумњом. Потом слиједи одлука о висини казне.

Према Дисциплинском правилнику, коришћеном и протеклих година, уколико се докажу сумње у повезаност клубова и фудбалера са кладионицама, могуће су енормно високе новчане казне и одузимање бодова. Посебно интересантно у овом случају – за поновљене преступе предвиђена је ултимативна санција од минус шест, до 15 бодова.

Занимљиво да је официр Ђуровић, прошлог петка (2. априла), по службеној дужности, пратио утакмицу лучанске Младости и нишког Радничког. На основу дојава о уплатама у кладионицама нашао се на стадиону у Драгачеву, међутим, сусрет у којем је домаћин послије одмора са лакоћом стигао до побједе од 4:1 није евидентиран под конкретним сумњама.

(Српскаинфо)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Еееее!!!

11.04.2021 09:15

Стварно ме цуди да је Вуциц то дозволио!!! Њега се пита све!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјокс

11.04.2021 09:57

Да су само двије.. ако бисте истразивали југословенска првенства из 80-их година могли бисте судским путем забранити фудбал на простору еx-yу.

ОДГОВОРИТЕ