Ријешити случај: Убиство новинара планирано?

Грчки премијер Киријакос Мицотакис затражио је брзо решавање случаја убиства новинара Јоргоса Караиваза.

Свијет 10.04.2021 | 18:43
Ријешити случај: Убиство новинара планирано?

Он је данас одржао састанак са министром за заштиту грађана Михалисом Хризохидисом

После састанка, Хризохидис је рекао да је убиство Јоргоса Караиваза „гнусан злочин“, и да је премијер изричито позвао на брзу истрагу и решавање случаја, јавља грчка агенција АНА.

"Грчка демократија посебно поштује појам слободне штампе и заштиту права појединца. Врло брзо ће грчка полиција пронаћи кривце и предати их правди. Изражавам дубоко и искрено саучешће породици Јоргоса Караиваза“, поручио је министар.

На Твитеру је Мицотакис изразио дубоко саучешће породици Караиваза и додао да је "његово убиство шокирало цело друштво".

Караиваза су у петак из заседе упуцали нападачи испред куће у јужном атинском предграђу Алимос.

Према прелиминарним извештајима, он је док се враћао кући погођен најмање шест пута у нападу који има све елементе планиране заседе, а који се догодио нешто после 14 сати по локалном времену, пренео је раније Катимерини.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Грцка

10.04.2021 22:21

...није никад била истинска Демократија нити истински хришћанска држава. Грчка је лаггала, крала и обнајивала све око себе. Никад нису живјели по хр канонима већ Су сви Грци вјеру користили да се обогате. Одакле Нео нацисти у Грчкој која је страдала од истих прије скоро 80 година? Одакле толика страст за варањем и лагањем зар је то хришћански? У пензију се иско са 50 г живота!? Лагала се ЕУ да би добили новац умјесто да су се развијали и ширили православље! Ј...е се Грцима за све! Једно цијело острво се рије неколико госина пријавило да су СВИ слијепи а на острву било највише најлуксузнијих аутомобила...када је новинар открио истину...шок!!! Сви виде како треба и хтјели да имају материјалну корист!? Да ли су отишли у цркву да окају грехе? Не! Знају да од цркве нема вајде и новца!

ОДГОВОРИТЕ