Riješiti slučaj: Ubistvo novinara planirano?

Grčki premijer Kirijakos Micotakis zatražio je brzo rešavanje slučaja ubistva novinara Jorgosa Karaivaza.

Svijet 10.04.2021 | 18:43
Riješiti slučaj: Ubistvo novinara planirano?

On je danas održao sastanak sa ministrom za zaštitu građana Mihalisom Hrizohidisom

Posle sastanka, Hrizohidis je rekao da je ubistvo Jorgosa Karaivaza „gnusan zločin“, i da je premijer izričito pozvao na brzu istragu i rešavanje slučaja, javlja grčka agencija ANA.

"Grčka demokratija posebno poštuje pojam slobodne štampe i zaštitu prava pojedinca. Vrlo brzo će grčka policija pronaći krivce i predati ih pravdi. Izražavam duboko i iskreno saučešće porodici Jorgosa Karaivaza“, poručio je ministar.

Na Tviteru je Micotakis izrazio duboko saučešće porodici Karaivaza i dodao da je "njegovo ubistvo šokiralo celo društvo".

Karaivaza su u petak iz zasede upucali napadači ispred kuće u južnom atinskom predgrađu Alimos.

Prema preliminarnim izveštajima, on je dok se vraćao kući pogođen najmanje šest puta u napadu koji ima sve elemente planirane zasede, a koji se dogodio nešto posle 14 sati po lokalnom vremenu, preneo je ranije Katimerini.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Grcka

10.04.2021 22:21

...nije nikad bila istinska Demokratija niti istinski hrišćanska država. Grčka je laggala, krala i obnajivala sve oko sebe. Nikad nisu živjeli po hr kanonima već Su svi Grci vjeru koristili da se obogate. Odakle Neo nacisti u Grčkoj koja je stradala od istih prije skoro 80 godina? Odakle tolika strast za varanjem i laganjem zar je to hrišćanski? U penziju se isko sa 50 g života!? Lagala se EU da bi dobili novac umjesto da su se razvijali i širili pravoslavlje! J...e se Grcima za sve! Jedno cijelo ostrvo se rije nekoliko gosina prijavilo da su SVI slijepi a na ostrvu bilo najviše najluksuznijih automobila...kada je novinar otkrio istinu...šok!!! Svi vide kako treba i htjeli da imaju materijalnu korist!? Da li su otišli u crkvu da okaju grehe? Ne! Znaju da od crkve nema vajde i novca!

ODGOVORITE