Северина, Христина и Горан у кампањи против мржње

Магазин Бука на свом Yоутубе каналу објавио је видео “Хејт, СЛОВЕни, још сте живи?”.

Забава 10.04.2021 | 10:38
Северина, Христина и Горан у кампањи против мржње

Видео је саставни дио кампање против говора мржње коју Бука реализује протеклих мјесеци.

“Нит водиља кампање је поздрав ‘Хеј, Словени’, који смо прекрстили у ‘ХЕЈТ, СЛОВЕни’, јер је мржња, изгледа, постала најнормалнија ствар, као и ‘добар дан’. Видео показује колико смо огуглали на говор мржње, а знамо колико је то опасно и какве све застрашујуће посљедице може имати”, казао је главни и одговорни уредник Буке Александар Трифуновић.

Спот је написао и режирао прослављени филмски режисер Предраг Личина, а главне улоге играју Христина Поповић, Северина и Горан Богдан.

“Свједоци смо све учесталијег говора мржње, који постепено осваја онлине и оффлине простор и пријети да постане општеприхваћени начин комуникације у нашем друштву. Опасности навикавања на ову врсту говора су вишеструке”, упозорава Трифуновић и додаје да кампања има за циљ афирмисање културе дијалога, емпатије и разумијевања међу људима.

У оквиру кампање, на порталу Бука до сада је објављен велики број садржаја на тему говора мржње. Сви садржаји доступни су на сљедећем линку:

Фотографије са снимања видеа:

(Бука) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ја одлучио

10.04.2021 10:31

да будем први који коментарише ову тему сат и по након објаве јер очигледно није занимљива. Коментаришу се само "економске", политичке и националне теме јер је то мамац за сиротињу рају која ратује супростављеним ставовима и тад се види јасна поларизација између јених (бољих) и других (лошијих). Чињеница је да смо сви пацифисти док се не роди погодна тема да почнемо да се мрзимо. И то тако траје годинама јернемамо кад да се бавимо помирењем од "економских", политичких и националиним темама. Славени, волите се макар у Њемачкој ако већ не можете на Балкану.

ОДГОВОРИТЕ