Severina, Hristina i Goran u kampanji protiv mržnje

Magazin Buka na svom Youtube kanalu objavio je video “Hejt, SLOVEni, još ste živi?”.

Zabava 10.04.2021 | 10:38
Severina, Hristina i Goran u kampanji protiv mržnje

Video je sastavni dio kampanje protiv govora mržnje koju Buka realizuje proteklih mjeseci.

“Nit vodilja kampanje je pozdrav ‘Hej, Sloveni’, koji smo prekrstili u ‘HEJT, SLOVEni’, jer je mržnja, izgleda, postala najnormalnija stvar, kao i ‘dobar dan’. Video pokazuje koliko smo oguglali na govor mržnje, a znamo koliko je to opasno i kakve sve zastrašujuće posljedice može imati”, kazao je glavni i odgovorni urednik Buke Aleksandar Trifunović.

Spot je napisao i režirao proslavljeni filmski režiser Predrag Ličina, a glavne uloge igraju Hristina Popović, Severina i Goran Bogdan.

“Svjedoci smo sve učestalijeg govora mržnje, koji postepeno osvaja online i offline prostor i prijeti da postane opšteprihvaćeni način komunikacije u našem društvu. Opasnosti navikavanja na ovu vrstu govora su višestruke”, upozorava Trifunović i dodaje da kampanja ima za cilj afirmisanje kulture dijaloga, empatije i razumijevanja među ljudima.

U okviru kampanje, na portalu Buka do sada je objavljen veliki broj sadržaja na temu govora mržnje. Svi sadržaji dostupni su na sljedećem linku:

Fotografije sa snimanja videa:

(Buka) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ja odlučio

10.04.2021 12:31

da budem prvi koji komentariše ovu temu sat i po nakon objave jer očigledno nije zanimljiva. Komentarišu se samo "ekonomske", političke i nacionalne teme jer je to mamac za sirotinju raju koja ratuje suprostavljenim stavovima i tad se vidi jasna polarizacija između jenih (boljih) i drugih (lošijih). Činjenica je da smo svi pacifisti dok se ne rodi pogodna tema da počnemo da se mrzimo. I to tako traje godinama jernemamo kad da se bavimo pomirenjem od "ekonomskih", političkih i nacionalinim temama. Slaveni, volite se makar u Njemačkoj ako već ne možete na Balkanu.

ODGOVORITE