Федерер стиже у Београд, Новак открио детаље

Сербиа опен, АТП турнир из категорије 250 биће одржан у Београду од 19. априла.

Тенис 09.04.2021 | 21:33
Федерер стиже у Београд, Новак открио детаље

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић предводиће листу учесника на којој су четврти тенисер света Доминик Тим, десети играч Матео Беретини, а ту су Гаел Монфис, Борна Ћорић, Аслан Карасев... Наравно, и остали српски тенисери Душан Лајовић, Филип Крајиновић, Миомир Кецмановић...

Турнир у Београду се одржава када и онај у Барселони, па је тешко очекивати да Рафаел Надал дође. А какве су шансе да и Роџер Федерер заигра у Београду? Швајцарац је при крају каријере, све чешће одсуствује са терена због повреда, али организатори Сербиа опена не одустају од жеље да угосте једног од најбољих тенисера свих времена.

"Нисмо звали Федерера ове године, јер морамо да узмемо у обзир наш буџет. Не можемо да потрошимо све на једног играча, али се надам да ћемо га видети на турниру следеће године или некој наредној, пре него што оде у пензију", рекао је Ђорђе Ђоковић у подкасту "Wисх анд Го".

Он је још једном истакао жељу да је циљ Сербиа опена да постане турнир из категорије 500, којима припадају турнири попут оних у Дубаију или Барселони.

"Један од главних циљева нам је да турнир из категорије 250 пређе у категорију 500. Ако нам то успе, лиценцу ћемо откупити трајно. Зато смо пажљиво бирали недељу одржавања турнира, како бисмо имали веће шансе за тако нешто", истакао је Ђорђе Ђоковић.

(Курир)

Коментари / 0

Оставите коментар