БиХ: За изборне преваре оптужене три особе

Тужилаштво Брчко дистрикта БиХ подигло је оптужницу против Елвира Салетовића (48) и Санела Пенгића (32), ухапшених у новембру прошле године у оперативној полицијској акцији кодног назива Гласач.

Босна и Херцеговина 09.04.2021 | 17:11
БиХ: За изборне преваре оптужене три особе

Пред Основним судом Дистрикта они су оптужени за удруживање ради почињења кривичног дјела повреде слободе одлучивања бирача, саопћено је из брчанског Тужилаштва.

Како су подсјетили, под надзором тог тужилаштва, Полиција Брчко дистрикта БиХ је непосредно прије одржавања локалних избора прошле године спровела оперативну акцију кодног назива Гласач, када је након низа заједнички спроведених истражних активности, слободе лишила Салетовића и Пенгића.

Након притварања и окончања истраге, Тужилаштво Дистрикта подигло је оптужницу против њих двојице теретећи их да су кандидату с листе једне политичке партије за Скупштину Дистрикта понудили више стотина гласова које би му осигурали за новац.

О чему се ради?

Пред Основним судом, који је у цијелости потврдио оптужницу, они су уптужени за кривично дјело удруживање ради почињења кривичног дјела, стоји у саопштењу.

У вези с изборним злоупотребама Тужилаштво Брчког је прије десет дана оптужило и Стојана Баварчића због сумње да је прије одржавања локалних избора у том граду прошле године припремао извршење кривичног дјела преваре при гласању.

Он је оптужен да је прибављањем личних докумената трећих лица и њиховим пријављивањем за гласање из иностранства стварао услове за непосредно учињење тог кривичног дјела, саопштило је брчанско Тужилаштво.

(Н1)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Посматрач

09.04.2021 15:19

А за изборне крађе и преваре у Добоју нико неће одговарати!У Добоју је нормално да се избори краду и у томе учествују чланови ГИК и бирачких одбора!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

09.04.2021 16:29

Додиг је главни кривац за све крадје, изборе и будзете.

Name

Ре

09.04.2021 16:43

А тек Зворник.

Name

А за Добој???

09.04.2021 16:07

Гдје су пријаве за одговорне у Добоју???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трт

09.04.2021 18:08

Иди на страницу ЦИК-а па се мало подсјети.

Name

Ђока

09.04.2021 21:21

За ово дјело пола државе треба ићи на робију.минимум

ОДГОВОРИТЕ