Сахрањен Тозовац - испраћен уз "Јесен у мом сокаку"

Породица, пријатељи и познате личности окупиле су се на Новом гробљу због сахране легенде народне музике Предрага Живковића Тозовца, након комеморације.

Магазин 09.04.2021 | 15:29
Сахрањен Тозовац - испраћен уз "Јесен у мом сокаку"

Предраг Живковић Тозовац је сахрањен, удовица Мима је држала крст, слику Тозовца и плакала. Зачула се чувена песма "Јесен у мом сокаку", а Раде Вучковић држао је говор на сахрани.

Тужна поворока кренула је ка Алеји.

Међу познатима који су се последњи пут поздравили са легендарним музичарем, појавили су се: Оливера Ковачевић, Милена Плавшић, Неда Украден, Ана Бекута, Снежана Ђуршић, Бане Обрадовић, Ацо Пејовић, Мерима Његомир, Драгица Радосављевић Цакана са супругом Небојшом Негићем и Ера Ојданић.

Емилија Мима, са ћерком и унуком примала је саучешће испред Цркве Светог Николе на Новом гробљу.

Подсетимо, Предраг Живковић Тозовац изгубио је битку са корона вирусом у 85. години. Таленат за музику открили су његови родитељи када му је било четири године, а већ са десет година свирао је хармонику на свадбама.

Најпознатији је по песмама "Тражићу љубав нову", "Влајна", "Јесен у мом сокаку“, "Мирјана", "Ти си ме чекала", "Виолино не свирај", "Овамо Цигани", "Очи једне жене", "Празна чаша" и другима.

(Курир.рс Фото: Немања Николић)

 

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Боки

09.04.2021 14:24

Почивај у миру ЛЕГЕНДО

ОДГОВОРИТЕ
Name

ММ

09.04.2021 15:16

Поцивај у миру легендо.Сауцесце породици.

ОДГОВОРИТЕ