Sahranjen Tozovac - ispraćen uz "Jesen u mom sokaku"

Porodica, prijatelji i poznate ličnosti okupile su se na Novom groblju zbog sahrane legende narodne muzike Predraga Živkovića Tozovca, nakon komemoracije.

Magazin 09.04.2021 | 15:29
Sahranjen Tozovac - ispraćen uz "Jesen u mom sokaku"

Predrag Živković Tozovac je sahranjen, udovica Mima je držala krst, sliku Tozovca i plakala. Začula se čuvena pesma "Jesen u mom sokaku", a Rade Vučković držao je govor na sahrani.

Tužna povoroka krenula je ka Aleji.

Među poznatima koji su se poslednji put pozdravili sa legendarnim muzičarem, pojavili su se: Olivera Kovačević, Milena Plavšić, Neda Ukraden, Ana Bekuta, Snežana Đuršić, Bane Obradović, Aco Pejović, Merima Njegomir, Dragica Radosavljević Cakana sa suprugom Nebojšom Negićem i Era Ojdanić.

Emilija Mima, sa ćerkom i unukom primala je saučešće ispred Crkve Svetog Nikole na Novom groblju.

Podsetimo, Predrag Živković Tozovac izgubio je bitku sa korona virusom u 85. godini. Talenat za muziku otkrili su njegovi roditelji kada mu je bilo četiri godine, a već sa deset godina svirao je harmoniku na svadbama.

Najpoznatiji je po pesmama "Tražiću ljubav novu", "Vlajna", "Jesen u mom sokaku“, "Mirjana", "Ti si me čekala", "Violino ne sviraj", "Ovamo Cigani", "Oči jedne žene", "Prazna čaša" i drugima.

(Kurir.rs Foto: Nemanja Nikolić)

 

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Boki

09.04.2021 14:24

Počivaj u miru LEGENDO

ODGOVORITE
Name

MM

09.04.2021 15:16

Pocivaj u miru legendo.Saucesce porodici.

ODGOVORITE