Одржана комеморација Тозовцу на којој се чуло "Виолино не свирај"

Легенда народне музике Предраг Живковић Тозовац који је преминуо 6. априла, данас ће бити испраћен на вечни починак у 15 сати, а одржана је и комеморација.

Магазин 09.04.2021 | 14:06
Одржана комеморација Тозовцу на којој се чуло "Виолино не свирај"

Колеге, породица и пријатељи окупили су се да се последњи пут поздраве са певачем, било је и суза, а комеморација је завршена песмом "Виолино, не свирај".

Драган Којић Кеба заплакао је када су се ређале слике и зачуле песме Тозовца. Ратко Рађеновић, кум покојног певача обратио се емотивним речима, као и хармоникаш Миша Мијатовић.

"Нема политичара, ни јавне личности, која није ценила Тозовца", рекао је Живорад Жика Ајдачић. 

 

Лепа Лукић појавила се са закашњењем на комеморацији и одмах је почела да плаче када је видела фотографије које су се ређале из младости. Зачули су се највећи хитови Предрага Живковића Тозовца, а један од првих "Празна чаша на мом столу".

"Тозовац је био певач, музичар, водитељ, много бољи од професионалаца, поета", рекао је хармоникаш Љубиша Павковић и велики пријатељ певача.

Потом се обратио Драгиша Голубовић, председник СЕМУС, после минута ћутања.

Комеморацију води Марија Вељковић, која је прочитала телеграм председника Александра Вучића.

"Осим бројних награда публике и стручњака, носилац је високих државних признања које је добио својим радом, трајањем и гледањем", читала је Марија.

На самом почетку пуштен је снимак са доделе награде за најбољег националног уметника и песмом "Јесен у мом сокаку".

Стигли су и Жељко Јоксимовић, Драган Којић Кеба, Марија Вељковић и Иван Ивановић Ђус.

Снежана Ђуришић, Вера Матовић, Снежана Бабић Снеки, Неда Украден и друге познате личности окупиле су се у Комбанк дворани на комеморацији која ће бити одржана Тозовцу. Породица је такође стигла на комеморацију.

Ана Бекута и Милутин Мркоњић стигли су заједно и тешили Тозовчеву удовицу Емилију Миму која је била скрхана. Певачица ју је све време тешила.

"Нема плакања", рекао је Мими Мркоњић.

Подесетимо, Предраг Живковић Тозовац изгубио је битку са корона вирусом у 85. години. 

(Курир.рс Фото: Урош Арсић)

 

 

Коментари / 0

Оставите коментар