Održana komemoracija Tozovcu na kojoj se čulo "Violino ne sviraj"

Legenda narodne muzike Predrag Živković Tozovac koji je preminuo 6. aprila, danas će biti ispraćen na večni počinak u 15 sati, a održana je i komemoracija.

Magazin 09.04.2021 | 14:06
Održana komemoracija Tozovcu na kojoj se čulo "Violino ne sviraj"

Kolege, porodica i prijatelji okupili su se da se poslednji put pozdrave sa pevačem, bilo je i suza, a komemoracija je završena pesmom "Violino, ne sviraj".

Dragan Kojić Keba zaplakao je kada su se ređale slike i začule pesme Tozovca. Ratko Rađenović, kum pokojnog pevača obratio se emotivnim rečima, kao i harmonikaš Miša Mijatović.

"Nema političara, ni javne ličnosti, koja nije cenila Tozovca", rekao je Živorad Žika Ajdačić. 

 

Lepa Lukić pojavila se sa zakašnjenjem na komemoraciji i odmah je počela da plače kada je videla fotografije koje su se ređale iz mladosti. Začuli su se najveći hitovi Predraga Živkovića Tozovca, a jedan od prvih "Prazna čaša na mom stolu".

"Tozovac je bio pevač, muzičar, voditelj, mnogo bolji od profesionalaca, poeta", rekao je harmonikaš Ljubiša Pavković i veliki prijatelj pevača.

Potom se obratio Dragiša Golubović, predsednik SEMUS, posle minuta ćutanja.

Komemoraciju vodi Marija Veljković, koja je pročitala telegram predsednika Aleksandra Vučića.

"Osim brojnih nagrada publike i stručnjaka, nosilac je visokih državnih priznanja koje je dobio svojim radom, trajanjem i gledanjem", čitala je Marija.

Na samom početku pušten je snimak sa dodele nagrade za najboljeg nacionalnog umetnika i pesmom "Jesen u mom sokaku".

Stigli su i Željko Joksimović, Dragan Kojić Keba, Marija Veljković i Ivan Ivanović Đus.

Snežana Đurišić, Vera Matović, Snežana Babić Sneki, Neda Ukraden i druge poznate ličnosti okupile su se u Kombank dvorani na komemoraciji koja će biti održana Tozovcu. Porodica je takođe stigla na komemoraciju.

Ana Bekuta i Milutin Mrkonjić stigli su zajedno i tešili Tozovčevu udovicu Emiliju Mimu koja je bila skrhana. Pevačica ju je sve vreme tešila.

"Nema plakanja", rekao je Mimi Mrkonjić.

Podesetimo, Predrag Živković Tozovac izgubio je bitku sa korona virusom u 85. godini. 

(Kurir.rs Foto: Uroš Arsić)

 

 

Komentari / 0

Ostavite komentar