Зашто је смјена Лучића скинута с дневног реда!?

– Иначе, као човјек и као политичар (Радојичић) би био прихватљив, али није у складу с овим принципима – рекао је Изетбеговић и нагласио да је прво неопходно ријешити питање именовања Сенада Братића у Народној скупштини Републике Српске.

Босна и Херцеговина 08.04.2021 | 18:12
Зашто је смјена Лучића скинута с дневног реда!?

Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић изјавио је да данас није било вријеме да се овај дом изјашњава о одлуци предсједавајућег Савјета министара Зорана Тегелтије о смјени министра за људска права и избјеглице Милоша Лучића.

Истичући да скидање ове тачке с дневног реда сједнице Дома народа нема везе с евентуалним именовањем Игора Радојичића на мјесто министра за људска права и избјеглице у Савјету министара, Шпирић је у изјави новинарима рекао да је потребно још консултација о Тегелтијиној одлуци за смјену Лучића и да ће након тога овај посао бити приведен крају.

– Само је направљена мала пауза да се не изјашњавамо и то је ствар сваке политичке партије. Да ћемо се изјашњавати, сигурно хоћемо, какво ће изјашњење бити, видјећемо – констатовао је Шпирић.

Он је оцијенио да су скидању ове тачке с дневног реда кумовале многе изјаве које би да праве блокаде и опструкције, што тренутно најмање треба БиХ.

– Процедуру морамо завршити, тражимо још мало времена – рекао је Шпирић, истичући да делегатска иницијатива за смјену замјеника министра цивилних послова Синише Илића потпада под другу процедуру.

Предсједавајући овог дома Бакир Изетбеговић казао је да изјашњавање о смјени министра за људска права и избјеглице Милоша Лучића није дефинитивно скинуто с дневног реда, већ пролонгирано.

Изетбеговић је новинарима у Сарајеву рекао да је скидање ове тачке с дневног реда данашње сједнице затражио замјеник предсједавајућег Никола Шпирић.

– Замјеник предсједавајућег Драган Човић и ја смо се сагласили, јер смо увидјели да немамо договора. Дали смо још нешто времена СНСД-у да потражи кандидата који ће замијенити министра за људска права и бити нестраначка личност из реда осталих, афирмисан у пољу заштите људских права, како је то договорено између СДА и СНСД-а када смо почињали са мандатом – рекао је Изетбеговић.

На питање да ли то значи да Игор Радојичић није кандидат за позицију министра за људска права и избјеглице, Изетбеговић је рекао да је ријеч о кадру СНСД-а који, по принципима које је набројао, није прихватљив за СДА.

– Иначе, као човјек и као политичар би био прихватљив, али није у складу с овим принципима – рекао је Изетбеговић и нагласио да је прво неопходно ријешити питање именовања Сенада Братића у Народној скупштини Републике Српске.

(БН/Агенције)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

ИСТОЧНО САРАЈЕВО

08.04.2021 16:33

Нормално.Прво Сенад да се врати па ћемо онда да видимо како даље.Биће како Бакир каже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.04.2021 18:05

Знаци мали увлакац сулиц лети.

Name

Игре

08.04.2021 19:51

Игор може негдје за савјетника као и сви истрошени политичари прије коначног шкартирања.Врло лако да је ово Миле договорио са Бакиром да се коначно рјеши Радојчића

Name

Хусеин

08.04.2021 21:04

Ма они то намјерно затезу да би ви опет гласали за Доду свог а ми за свог жутог жутана...

Name

Паљанка

09.04.2021 06:42

Спирицу ста ти је са Додиком нема га не трази јос икона

Name

дјуро

08.04.2021 17:56

то бурле и бакир с времена на вријеме несто закоце да оправдају функције и на крају се увијек лијепо договоре!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДНС Бијељина

08.04.2021 18:34

Тако је,Ефендија Шпирићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.04.2021 18:48

Како зена казе.

Name

Хаха

08.04.2021 21:17

Најбоље Спирицу иди ти у пензију, одавно ти је тамо мјесто, доста си се и накрао лопузо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

08.04.2021 22:10

Постало ми је мука читати шта изјављују политичари на власти. Све је по систему ја теби ти мени, а народу курац. Не могу се више ни уздржавати од псовања, нека ми Бог опрости!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРАМОТА

08.04.2021 23:15

Земља гдје овакви као Спириц уцествују и одлуцују о било цему је осудјена на пропаст ! Цовјек без морала и било каквих моралних скрупула је сада медју богатијим у БИХ . ПОРАЗ И ДРУСТВА И ДРЗАВЕ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

09.04.2021 01:51

Кад тројац оде, народ ће прогледати О томе одлучује неко други. Ти који и то одлучују воле да гледају како народ пати. И воле новац. Тај Сорош, да ли тај уопше има душу. Или је умислио да је Бог изнад Бога. По свему овоме и вјера је измишљена да са њом богати владају сиротињом. А народу је само то и остало. Да вјерује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кад би

09.04.2021 08:48

Само тај Луциц био проблем, зивјели би без проблема.

ОДГОВОРИТЕ