Беванда игнорише одговор на питање о утрошку новца

Министру финансија и трезора БиХ Вјекославу Беванду није било довољно пола године да одговори на посланичко питање Ненада Нешића како је Савјет министара потрошио 42 милиона КМ намијењених санирању економских штета од пандемије корона вируса! 

Република Српска 07.04.2021 | 14:42
Беванда игнорише одговор на питање о утрошку новца

Други дан новембра прошле године, Нешић је сљедеће питао Беваду:

''У Буџету институција БиХ за 2020.годину планирана су значајна средства за санирање економских штета насталих усљед пандемије ЦОВИД-а (директни трансфери и текућа резерва).  Молим Вас да ми доставите податке:

-Колико је до сада реализовано средстава са ставке директних трансфера и тачне износе по корисницима којима су та средства одобрена?

- Колико је до сада реализовано средстава са ставке текућа резерва у сврху санирања економских штета, те да ми наведете сваког појединачног крајњег корисника и износ који му је одобрен? ''

''Имате Савјет министара који не доставља законе, не набавља вакцине и чак не може да се пробуди из зимског сна да би одговорио на посланичка питања. Док општине и ентитетски буџети грцају, Република Српска се шести пут задужила од почетка године, Савјет министара има вишка новца који дијели како му се прохтије. Сасвим оправдано сумњам, чим крију како су трошили новац, да је он и ненамијенски и без икаквих критеријума разбациван'', каже Нешић.

Он додаје да је упутио ургенцију и да инсистира на одговору.

''Прошле године, када је била криза, они су буџет повећали за 30 милиона, иако су та средства била потребнија ентитетима. Ове године, буџет планирају повећати за још 31 милион КМ на тих 30, а да при томе одбијају да кажу како су потрошили 42 милиона КМ! У најмању руку, понашају се као да су влада Израела који је економски јак и који је набавио вакцине за цијело становништво! Таква бахатост и неодговорност су недопустиви јер се плаћају људским животима и они морају што прије да оду!'', категоричан је Нешић. 

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Предатор

07.04.2021 13:05

Невреди глувом прицати ни слепом цртати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА

07.04.2021 13:12

Беванда и директор болнице у Мостару десетине милиона покрали сједе по читав дан у ресторану Бајка и преко тендера узимају милионе .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ухх

07.04.2021 13:51

Купили спирицу и радмановицу нова возила.

Name

Мрки

07.04.2021 14:42

Ево посла за браћу из СИПЕ .Нека се покажу на терену и има народ да их заволи.

Name

РЕд је

07.04.2021 16:09

Е нек си и им и ти реко гдје су потрођене паре. Мало помоћи је од тебе тешка су питања која ти мореш ријешити боље ти је било у дублу са позицијом

Name

Луле

07.04.2021 15:08

Много више у оба ентитета, губимо дневно живота него у рату у периоду највиших грипа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Али

07.04.2021 15:54

Једни другима цувају ледја! Умрезени у хоботницу и харају од рата покривени лазним изборима паразити оглодали дрзаву и народ!!! А свој капитал депоновали по цијелом свијету!!козза носстра балканска!!!! Изнад закона !!21 вијек на балкану!дно дна! И горе од рата!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска

07.04.2021 16:16

Па зато га мангупе руси са власти ! Не треба само критиковати вец несто и урадити...

ОДГОВОРИТЕ