Bevanda ignoriše odgovor na pitanje o utrošku novca

Ministru finansija i trezora BiH Vjekoslavu Bevandu nije bilo dovoljno pola godine da odgovori na poslaničko pitanje Nenada Nešića kako je Savjet ministara potrošio 42 miliona КM namijenjenih saniranju ekonomskih šteta od pandemije korona virusa! 

Republika Srpska 07.04.2021 | 14:42
Bevanda ignoriše odgovor na pitanje o utrošku novca

Drugi dan novembra prošle godine, Nešić je sljedeće pitao Bevadu:

''U Budžetu institucija BiH za 2020.godinu planirana su značajna sredstva za saniranje ekonomskih šteta nastalih usljed pandemije COVID-a (direktni transferi i tekuća rezerva).  Molim Vas da mi dostavite podatke:

-Кoliko je do sada realizovano sredstava sa stavke direktnih transfera i tačne iznose po korisnicima kojima su ta sredstva odobrena?

- Кoliko je do sada realizovano sredstava sa stavke tekuća rezerva u svrhu saniranja ekonomskih šteta, te da mi navedete svakog pojedinačnog krajnjeg korisnika i iznos koji mu je odobren? ''

''Imate Savjet ministara koji ne dostavlja zakone, ne nabavlja vakcine i čak ne može da se probudi iz zimskog sna da bi odgovorio na poslanička pitanja. Dok opštine i entitetski budžeti grcaju, Republika Srpska se šesti put zadužila od početka godine, Savjet ministara ima viška novca koji dijeli kako mu se prohtije. Sasvim opravdano sumnjam, čim kriju kako su trošili novac, da je on i nenamijenski i bez ikakvih kriterijuma razbacivan'', kaže Nešić.

On dodaje da je uputio urgenciju i da insistira na odgovoru.

''Prošle godine, kada je bila kriza, oni su budžet povećali za 30 miliona, iako su ta sredstva bila potrebnija entitetima. Ove godine, budžet planiraju povećati za još 31 milion КM na tih 30, a da pri tome odbijaju da kažu kako su potrošili 42 miliona КM! U najmanju ruku, ponašaju se kao da su vlada Izraela koji je ekonomski jak i koji je nabavio vakcine za cijelo stanovništvo! Takva bahatost i neodgovornost su nedopustivi jer se plaćaju ljudskim životima i oni moraju što prije da odu!'', kategoričan je Nešić. 

(BN)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Predator

07.04.2021 13:05

Nevredi gluvom pricati ni slepom crtati.

ODGOVORITE
Name

PRAVDA

07.04.2021 13:12

Bevanda i direktor bolnice u Mostaru desetine miliona pokrali sjede po čitav dan u restoranu Bajka i preko tendera uzimaju milione .

ODGOVORITE
Name

Uhh

07.04.2021 13:51

Kupili spiricu i radmanovicu nova vozila.

Name

Mrki

07.04.2021 14:42

Evo posla za braću iz SIPE .Neka se pokažu na terenu i ima narod da ih zavoli.

Name

REd je

07.04.2021 16:09

E nek si i im i ti reko gdje su potrođene pare. Malo pomoći je od tebe teška su pitanja koja ti moreš riješiti bolje ti je bilo u dublu sa pozicijom

Name

Lule

07.04.2021 15:08

Mnogo više u oba entiteta, gubimo dnevno života nego u ratu u periodu najviših gripa.

ODGOVORITE
Name

Ali

07.04.2021 15:54

Jedni drugima cuvaju ledja! Umrezeni u hobotnicu i haraju od rata pokriveni laznim izborima paraziti oglodali drzavu i narod!!! A svoj kapital deponovali po cijelom svijetu!!kozza nosstra balkanska!!!! Iznad zakona !!21 vijek na balkanu!dno dna! I gore od rata!

ODGOVORITE
Name

Gradiska

07.04.2021 16:16

Pa zato ga mangupe rusi sa vlasti ! Ne treba samo kritikovati vec nesto i uraditi...

ODGOVORITE