Није било потребе за прекидањем сједнице Скупштине града!

На захтјев опозиције у Скупштини града Бијељина на тематској сједници расправљано је о капиталним инвестицијама чија реализација зависи од обећаних 50 милиона марака од Владе РС на основу договора Мићић – Додик.

Република Српска 06.04.2021 | 17:03
Није било потребе за прекидањем сједнице Скупштине града!

Сједница је прекинута уз изговор скупштинске већине да се не може расправљати без градоначелника, иако је имао своје извјестиоце.

Оправдани изостанак градоначелника Љубише Петровића, скупштинска већина је искористила као повод за прекид тематске сједнице, што је за градоначелника доваљан доказ прикривања правих информација о томе шта је до сад урађено на реализацији пројеката, попут, гасификације, изградња ауто пута Београд – Бањалука и Аутобуске станице, али И санацији Соколског дома И планиране вишенамјенске сале.

 “Ја сам присуствовао Вандредној сједници скупштине акционара АД “Комуналац” Бијељина, а
на овој сједници били су присутни извјестиоци по свим тачкама Дневног реда за које заказана ова Тематска сједница, а зашто се неко љути, то је више питање за оне који се љуте.

Оно што је евидентно да су информације на сједници била и да се доста тога завршавало у претходном периоду усменим путем, јер знате када ми кажемо – ми ћемо то  урадити али послије избора”, истакао је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.

Разлог одржавања тематске сједнице био је захтјев одборника СДС, ПДП И ДНС да се јавност упозна са динамиком реализације започетих капиталних инвестиција, а које су резултат коалиционог договора бившег градоначелника Миће Мићића И Милорада Додика, још у мају прошле године.

“Неких  50 милиона инвестиција је тада обећано у Бијељини, а до данас ми нисмо добили никава средства, а оно што смо ми иницирали да се сагледа шта је од обавеза града Бијељина, а ја се бојим да ће од тих пројеката остати само мртво слово на папиру као што је била прича о трамвају 2008.године”, рекао је Славиша Марковић, шеф Клуба ПДП у Скупштини града Бијељиња.

С обзиром на то да је прва тачка дневног реда која је била најисцрпнија усвојена већином гласова, остале тачке дневног реда биће разматране на следећој тематској сједници.

“Након исцрпљивања читавог Дневног реда донијећемо и одговорајуће закључке, које ће се односити на све тачке”, потврдио је Александар Ђурђевић, предсједник Скупштине града Бијељина.

Током расправе одборника сједница је излазила из оквира теме, јер је скупштинска полемика ишла у смјеру политиканства И које кога политички подржавао у претходном периоду.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Гојко

06.04.2021 18:29

Нека скупстина трази новац да се врати сто је мицо покрао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гнојко

07.04.2021 10:41

Па тај Мићо Мићић је крао за добро "рс", за добро Православног народа, у интересу "рс"!