Nije bilo potrebe za prekidanjem sjednice Skupštine grada!

Na zahtjev opozicije u Skupštini grada Bijeljina na tematskoj sjednici raspravljano je o kapitalnim investicijama čija realizacija zavisi od obećanih 50 miliona maraka od Vlade RS na osnovu dogovora Mićić – Dodik.

Republika Srpska 06.04.2021 | 17:03
Nije bilo potrebe za prekidanjem sjednice Skupštine grada!

Sjednica je prekinuta uz izgovor skupštinske većine da se ne može raspravljati bez gradonačelnika, iako je imao svoje izvjestioce.

Opravdani izostanak gradonačelnika Ljubiše Petrovića, skupštinska većina je iskoristila kao povod za prekid tematske sjednice, što je za gradonačelnika dovaljan dokaz prikrivanja pravih informacija o tome šta je do sad urađeno na realizaciji projekata, poput, gasifikacije, izgradnja auto puta Beograd – Banjaluka i Autobuske stanice, ali I sanaciji Sokolskog doma I planirane višenamjenske sale.

 “Ja sam prisustvovao Vandrednoj sjednici skupštine akcionara AD “Komunalac” Bijeljina, a
na ovoj sjednici bili su prisutni izvjestioci po svim tačkama Dnevnog reda za koje zakazana ova Tematska sjednica, a zašto se neko ljuti, to je više pitanje za one koji se ljute.

Ono što je evidentno da su informacije na sjednici bila i da se dosta toga završavalo u prethodnom periodu usmenim putem, jer znate kada mi kažemo – mi ćemo to  uraditi ali poslije izbora”, istakao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Razlog održavanja tematske sjednice bio je zahtjev odbornika SDS, PDP I DNS da se javnost upozna sa dinamikom realizacije započetih kapitalnih investicija, a koje su rezultat koalicionog dogovora bivšeg gradonačelnika Miće Mićića I Milorada Dodika, još u maju prošle godine.

“Nekih  50 miliona investicija je tada obećano u Bijeljini, a do danas mi nismo dobili nikava sredstva, a ono što smo mi inicirali da se sagleda šta je od obaveza grada Bijeljina, a ja se bojim da će od tih projekata ostati samo mrtvo slovo na papiru kao što je bila priča o tramvaju 2008.godine”, rekao je Slaviša Marković, šef Kluba PDP u Skupštini grada Bijeljinja.

S obzirom na to da je prva tačka dnevnog reda koja je bila najiscrpnija usvojena većinom glasova, ostale tačke dnevnog reda biće razmatrane na sledećoj tematskoj sjednici.

“Nakon iscrpljivanja čitavog Dnevnog reda donijećemo i odgovorajuće zaključke, koje će se odnositi na sve tačke”, potvrdio je Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine grada Bijeljina.

Tokom rasprave odbornika sjednica je izlazila iz okvira teme, jer je skupštinska polemika išla u smjeru politikanstva I koje koga politički podržavao u prethodnom periodu.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Gojko

06.04.2021 18:29

Neka skupstina trazi novac da se vrati sto je mico pokrao.

ODGOVORITE
Name

Gnojko

07.04.2021 10:41

Pa taj Mićo Mićić je krao za dobro "rs", za dobro Pravoslavnog naroda, u interesu "rs"!