Кина објавила Белу књигу о смањењу сиромаштва

Канцеларија за информисање при кинеском Државном савету данас је обајвила Белу књигу под насловом “Смањење сиромаштва: Кинеско искуство и допринос”.

Свијет 06.04.2021 | 09:57
Кина објавила Белу књигу о смањењу сиромаштва

У Белој књизи се наводи велика борба кинеског народа против екстремног сиромаштва, кинески начин, као и се подели кинеско искуство и акције у смањењу сиромаштва.

Поред предговора и закључка, Бела књига обухвата пет дела: “Свечано обећање”, “Коначна победа у борби против сиромаштва”, “Стратегија о циљаном смањењу сиромаштва”, “Истраживање новог пута за смањење сиромаштва”, и “Глобална заједничка будућност ослобођена од сиромаштва”

.
Ове године се обележава 100. годишњица оснивања Комунистичке партије Кине (КПК). Партија је током протеклог века ујединила и предводила кинеског народа у борби против сиромаштва са непоколебљивом вером и вољом, наводи се у Белој књизи.
Кинеска популација заузима једну петину светске популације. Искорењивање екстремног сиромаштва представља прекретницу у историји кинеске нације и историји човечанства.

Кинеско искуство у смањењу сиромаштва показује да су храброст, визија, одговорност и ентузијазам најважнији за решавање изазова, наводи се у Белој књизи.

(БН) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Борис

06.04.2021 08:22

Додик пише сличну књигу. Зове се " 1000 начина да се народу отме новац а фукара обогати "

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

06.04.2021 08:47

Додик ће објавити своју књигу: "ЦРНА книга о повећању сиромаштва, моје искуство и акције."

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

06.04.2021 08:49

Ко још вјерује у кинеске извјестаје и “бијеле књиге “мора да је тотално луд извјестаји од тоталитарни резима немају сврху објаве јер су СИГУРНО НЕТАЧНИ И СКРОЈЕНИ ПО “МЈЕРИ “ВЛАСТИ!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе Хе

06.04.2021 14:09

А када наше "демократске власти" напишу неки извјештај, у њему је све истина.

Name

Занимљиво

06.04.2021 12:48

Ми исто имамо комунисте на власти, само што ови наши раде контра, они производе сиромашне, а сами они су све богатији и богатији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЛЕКСАНДАР ЛАЈИЋ - СРБАЦ

06.04.2021 18:07

Смањили сте га тако, што се заташкали вирус, истријебили сиромашне и старе, па заташкали и бројке? Иначе Кина што је постигла, постигла је трговином са САД. САД вам је тата, он вас је "направио". А САДа слиједи пад. Болан пад. Остатак Кине још није достигао развој Хонг Конг - а 1999. године. И послије 22. године, након што је ВБ уступила Кини Хонг Конг.

ОДГОВОРИТЕ